Política

JULI FERNÁNDEZ

CAP DE LLISTA ELECTE PEL PSC-CP A PALAFRUGELL

“Prioritzarem revalidar l'acord amb CiU”

Ha estat un aval a l'acció de govern perquè, si algú hagués volgut castigar el govern, m'hauria castigat a mi

Hi ha hagut un reajustament de l'espai electoral

Com es veuen, l'endemà, els resultats obtinguts?
Estic globalment satisfet. Primer, perquè és la tercera vegada que guanyo a Palafrugell en unes eleccions municipals, amb un context complicat. Pujo en vots i pujo en regidors, malgrat que ha baixat la participació i malgrat que en les taules en què habitualment trec més bons resultats en aquesta ocasió hi ha hagut menys participació i això vol dir que una part del meu electorat s'ha quedat a casa. Ha estat un aval a l'acció de govern de quatre anys, perquè si algú hagués volgut castigar el govern la millor manera era castigar-me a mi com a alcalde. I jo no solament m'he mantingut, sinó que he pujat. Aquesta victòria reforça el projecte polític que ja vaig liderar el 2011.
Les previsions indicaven que la forquilla es podia trinxar, però finalment s'ha reforçat i compactat el panorama.
Hi ha hagut un moviment de correlació de forces. Jo crec que aquí hi ha un tema a analitzar en el futur: el 2011, una gran part del vot que va perdre l'Entesa va anar cap a CiU, i aquesta vegada hi ha hagut tres efectes. D'una part, hi ha hagut l'efecte d'un vot de concentració cap a la meva persona de gent que ha volgut apostar per l'estabilitat, pel consens, i per això m'ha votat gent del PSC, fins i tot gent de Convergència i també algun sector del PP i de Plataforma. Per altra banda, això ha fet que Plataforma i el PP hagin tingut un buidatge de vots i, pel que fa a l'Entesa, la part que li quedava ha anat cap a ERC. Hi ha hagut un reajustament de l'espai electoral a Palafrugell. És clar que hi ha hagut gent que ha prioritzat l'estabilitat política. Aquí és on jo he agafat una part de vots. Hi ha votants del PSC que s'han quedat a casa perquè estaven descontents de la feina que hem fet al PSC arreu del país.
Parla d'estabilitat. No hi ha cap millor manera d' aconseguir-la que pactant. Ja sap amb qui?
No em fa por dir-ho. Hi ha tres missatges que ens han donat a Palafrugell i arreu. La gent vol que canviem les maneres de fer política i no vol majories absolutes. Volen que els polítics fem política, que vol dir buscar el consens, el pacte, que vol dir parlar. Buscar aliances. No em ve de nou, sempre que hi hagi un acord mínim d'estabilitat.
Preveu totes les possibilitats matemàtiques per sumar?
No. Si la cosa ha funcionat i la gent ha validat el treball de govern de quatre anys, el més normal és que prioritzem un acord amb CiU. Entenc que l'acord del 2011 ha funcionat, entenc també que ha estat ratificat pels resultats i, com que CiU no ha tingut tampoc una davallada... A més entenc que la puja d'ERC ha estat conjuntural, fruit del procés. Vull prioritzar un acord amb CiU, perquè crec que és el que toca en aquests moments. Tinc una bona relació amb l'Albert [Gómez] i ja he parlat amb ell. Ja vaig fer-ho diumenge al vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona