Política

L'estelada torna a onejar als ajuntaments

Municipis que van despenjar la bandera independentista després de rebre el requeriment de la Junta Electoral la tornen a hissar un cop passats els comicis

Molts consistoris van optar per acatar l'ordre per evitar la imatge dels Mossos retirant l'ensenya

Les estelades tornen a onejar aquest dilluns a molts ajuntaments catalans un cop passades les eleccions municipals d'aquest diumenge. Molts consistoris van decidir retirar les banderes independentistes després de rebre el requeriment de la Junta Electoral de Zona per evitar la imatge dels Mossos d'Esquadra traient-la dels balcons d'edificis municipals.

Els ajuntaments gironins que van despenjar l'estelada seguint la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) ja l'han tornat a posar. La resposta no s'ha fet esperar i aquest matí, just l'endemà de les eleccions, les estelades ja tornen a onejar a consistoris com Sant Julià de Ramis, Vilablareix Celrà, Cassà de la Selva o Ripoll. La resolució de la JEC establia que l'estelada no podia estar penjada durant la campanya i, per això, els alcaldes han donat ordre que aquest matí de tornar-la a posar. A Torroella de Montgrí, on la van treure els mossos la matinada de dissabte, es penjarà dimarts perquè avui és festiu local.

A Manresa l'estelada torna avui a presidir la façana de la casa de la vila després de la ser-hi absent durant tot el cap de setmana. El consistori la va treure el divendres perquè no volia veure com ho feia “la policia del nostre país”. En aquell moment, l'equip municipal ja va fer saber que tornaria al seu lloc avui, tan bon punt acabessin les eleccions. La retirada de l'estelada també responia a la voluntat de “respectar la voluntat democràtica dels manresans i manresanes i evitar que aquells que han promogut aquesta ofensiva poguessin arribar a qüestionar els resultats de la votació de diumenge”. La bandera independentista es va hissar a la façana de l'edifici per un acord de Ple del 19 de juliol de 2012.

La bandera estelada també ha tornat aquest matí a les façanes dels ajuntaments lleidatans de Tàrrega, Cervera i Alcarràs. En el cas de Tàrrega l'estelada es va despenjar molt abans de tota la polèmica de la Junta Electoral de la setmana passada. Va ser a instàncies de la candidatura del PSC que va fer una denúncia a la Junta Electoral de Zona. A Cervera també va passar el mateix però en aquest cas la denúncia va ser del PP.

A les Borges Blanques fonts municipals han indicat que es reuniran amb membres d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que són les entitats que la van penjar, per decidir com i quan es torna a penjar l'estelada al consistori.

Seròs, al Segrià, va ser l'única vila de la demarcació on l'estelada no es va arribar a despenjar. El seu alcalde, Gabriel Pena (ERC), ha explicat aquest matí que fins al moment l'Ajuntament encara no ha rebut cap requeriment.

Els alcaldes de Miravet (Ribera d'Ebre), Toni Borrell, i Marçà (Priorat), Josep Maria Piqué, també han tornat a penjar l'estelada al balcó dels seus respectius ajuntaments, tal com van anunciar que farien el passat dijous quan la van retirar. Tots dos van decidir treure l'estelada per evitar “la imatge dels Mossos d'Esquadra retirant-la”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona