Política

JOSEP MARIA COROMINAS

CAP DE CIU, LA LLISTA MÉS VOTADA A OLOT

“Tot govern a Olot ha d'incloure CiU”

Corominas diu que la gent no entendria un pacte d'esquerres, que en tot cas seria dèbil

Recorda que han estat la llista més votada de llarg i aposta per mantenir la cultura del pacte del darrer mandat

Tot i haver perdut un regidor i quedar amb nou, el guanyador de les eleccions a Olot afirma que han assolit una victòria amb claredat. Segons ell, sobre un pacte d'esquerres amb ERC, la CUP, Olot en Comú i el PSC, els electors no entendrien que no governés la llista més votada i diu que, en tot cas, el pacte que es faria seria dèbil.

Vostè va manifestar diumenge a la nit que no s'esperava aquest resultat. Com valora unes hores després i ja amb més calma aquests resultats obtinguts a Olot?
Crec que hem guanyat amb claredat les eleccions, gairebé hem doblat els segons i triplicat els tercers, i hem quedat a 180 vots de mantenir els deu regidors actuals. A part, hem guanyat a totes les meses electorals, excepte en dues del barri de Sant Roc, i, en d'altres, hem aconseguit més de la meitat dels vots emesos.
Què creu que els pot haver penalitzat?
D'una banda, el procés global de canvi polític que hi ha hagut en tot el país. D'una altra, hem pagat un cert desgast pels quatre anys de govern, amb temes com el tancament de la llar d'infants de Sant Miquel i llufes que no ens toquen perquè no depenen de nosaltres, com el tancament del club de jubilats Sant Jordi per part de la fundació Catalunya Caixa. També hi pot haver tingut a veure la campanya agressiva de PxC.
En quin sentit?
Doncs en el sentit que amb aquesta campanya PxC ha mobilitzat un electorat concret i aquest electorat ha anat a altres opcions.
El desè regidor que han perdut era per a Rcat. Farà renunciar, doncs, el número nou?
No. M'entristeix molt el que ha passat, és a dir, no poder mantenir Josep Ferrés en el consistori, però el que ha passat ha passat. Ell, si vols, està més que convidat a continuar treballant amb el nostre equip.
I, ara?
Estem satisfets, doncs, dels resultats i ja ens estem organitzat pels propers quatre anys.
Però els partits d'esquerres poden sumar.
Sempre he defensat i ho continuo fent ara que ha de ser alcalde el cap de la llista més votada, i aquesta ha estat la de Convergència i Unió, i ho ha estat amb molta diferència respecte de les altres llistes que han concorregut a les eleccions.
I si tot i així sumen?
Doncs crec que faran un pacte molt dèbil i difícil de mantenir, perquè, entre els partits d'esquerres que han obtingut regidors, hi ha moltes incongruències.
Vaja, que té clar que ha de governar vostè?
Sí, crec que qualsevol opció de govern ha d'incloure CiU. De fet, mantindrem la cultura del pacte que ja hem practicat durant els quatre anys del mandat que ara s'ha acabat.
El primer pas?
Treballar per concretar les més de quatre-centes propostes del nostre programa electoral en un nou pla de govern pels quatre propers anys que sotmetrem a l'aprovació del ple.
Prioritats?
Sobretot, el més important de tot és el benestar dels veïns d'Olot, sobretot dels qui més ho necessiten. I, llavors, durant la campanya electoral, ha quedat clar que gairebé tots els partits tenim les mateixes prioritats, com la reurbanització del Firal, l'ampliació dels camps de futbol del Morrot...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona