Política

Les alcaldies de Begur, Regencós i Pals, pendents també de pactes

ERC decantarà la vara begurenca entre CiU i el Bloc

Els acords vigents als altres dos pobles es poden reeditar

Al marge dels municipis més poblats del Baix Empordà, els resultats del 24-M també han deixat plens força fragmentats a Begur –on el Bloc i ERC han posat fi a dues dècades de majories absolutes de CiU– i dos pobles més governats els darrers anys amb acords entre CiU i ERC i amb alternances en les alcaldies: Pals i Regencós.

L'escenari ara mateix més incert és el de Begur, on CiU ha obtingut més vots i regidors (quatre) però ha vist créixer el Bloc Municipal de Marià Renart –que ha passat d'un a tres edils i ha estat l'opció més votada al nucli del poble– i l'ERC de Joan Loureiro, també amb tres regidors. El candidat a la reelecció per CiU, Joan Català, avança que només negociarà el suport d'ERC i dialogarà amb el PSC, tot i que amb un sol edil no li pot garantir la majoria absoluta. Català descarta Renart per la dura oposició del mandat anterior, que va acabar amb una denúncia a la fiscalia contra una regidora de CiU i encara pendent de judici.

El cap de llista del Bloc, per la seva banda, encara no ha fet cap moviment, però està disposat a intentar un acord amb ERC. Loureiro, finalment, explica que estudiaran tres opcions: els pactes amb CiU o ERC i l'opció de deixar que governi la llista més votada i estar a l'oposició.

Igualtat també a Pals

Deu vots han separat només la llista guanyadora a Pals, Junts-ERC (329), de Compromís (319). Tots dos han obtingut tres regidors, el mateix nombre que la llei d'Hondt ha concedit a CiU amb 266 vots. La quarta força és el PSC, amb 204 vots i dos regidors. Monar (Junts), la més votada, analitzarà internament els resultats i avaluarà possibles pactes en els pròxims dies. Junts ha passat de tercera a primera força política, una posició que s'ha intercanviat amb CiU (la seva sòcia de govern en el mandat 2011/2015), liderada ara per Sergi Brull. El pacte Junts-CiU sembla el més lògic, però abans de començar no es descarta res.

Regencós: tres opcions

A Regencós, ERC i CiU ja han governat els darrers anys com a tercera i segona força, respectivament, i amb bona entesa. Però ara els republicans han aconseguit desbancar els ecosocialistes de Millorem Regencós (MR) del primer lloc i prendran la iniciativa. La cap de llista, Pilar Pagès, pensa obrir les converses amb CiU i MR a finals de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Hongria adopta un lema de Trump per a la seva presidència del Consell de la UE

barcelona
política

Aragonès i Rovira signen el manifest d’ERC a favor del relleu de Junqueras

barcelona
Política

Montero anuncia una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera al juliol

barcelona
política

Sánchez desvincula el finançament “singular” de la investidura d’Illa

barcelona
pròxim orient

Israel planteja la “guerra total” en el Líban

barcelona
Jordi Pibernat
Alcalde d’Anglès (Junts)

“La variant tindrà un impacte qualitatiu directe per als veïns”

Anglès

Homosexualitat com a negoci

política

Polèmic pas per a la derogació de la Llei de Memòria Democràtica balear

barcelona
corea del nord

Putin avala un tractat d’associació estratègica amb Corea del Nord

barcelona