Política

Fabra no encapçalarà la renovació del PP valencià

El president del partit no es presentarà a la reelecció en el congrés del gener que ve

Argumenta que no és la persona que necessitarà la nova formació i insta altres càrrecs a fer un pas enrere

El difícil equilibri intern en què ha sobreviscut Alberto Fabra durant els últims quatre anys es va trencar el diumenge passat. El desastre electoral del PPCV, que el situa fora de la Generalitat valenciana, dels ajuntaments de les tres capitals i de les principals ciutats del país després de vint anys, ha deixat el partit fora de joc i també el seu president, el lideratge del qual ha sigut fortament criticat durant tota la legislatura.

Per això Alberto Fabra va anunciar ahir que no es presentarà a la reelecció en el congrés que els populars valencians convocaran el gener del 2016. “Són moments molt difícils, perquè els resultats d'aquestes eleccions són dolents”, va reconèixer Fabra després de reunir la junta regional del partit a la seu del carrer de Quart a última hora de la vesprada i enmig d'una fressa creixent sobre una possible dimissió immediata. Però el líder valencià va assegurar que el seu adéu no serà immediat perquè això no seria la solució per a la situació actual del partit. “Si jo estiguera convençut que amb la meua dimissió i la convocatòria d'un congrés extraordinari es resoldrien els problemes, dimitiria aquesta mateixa vesprada. Però crec que ara és temps de reflexionar amb serenitat i això és el que farem fins al congrés”, va explicar.

Regeneració

El president, que exercirà com a portaveu en el debat d'investidura de les Corts, va assegurar que a la reunió s'havien escoltat moltes veus crítiques i peticions de dimissió “perquè els alcaldes i els càrrecs del partits estan molt decebuts amb els resultats. Pensàvem que amb el treball i l'esforç teníem garantits els resultats, però estàvem equivocats”. Fabra va admetre que el principal responsable de la derrota era ell. “Assumisc la meua responsabilitat, perquè segurament he fet coses bones, però també m'he equivocat en moltes altres. I jo no puc ser el president d'un partit en un temps nou, que necessita noves cares, idees i propostes per a la comunitat valenciana”, va demanar.

En aquesta línia va instar a seguir el seu pas a altres càrrecs. “El nou PP no pot ser sols sense Alberto Fabra, altres persones hauran de quedar-se enrere”, va advertir. I va insistir: “Si no som capaços de regenerar-nos ens equivocarem.” Per això, el líder del PPCV també va demanar “unió i treball” per reconstruir les estructures “profundament danyades” del partit. “Si hem sigut forts és perquè l'estructura ho era. Ara ja no”, va reblar.

En aquest sentit, va mostrar-se convençut que la corrupció ha estat la principal causa del daltabaix electoral. “Ens ha danyat especialment i, sobretot, ens ha allunyat de la ciutadania”, va dir Fabra va admetre que la seua “línia roja” no sempre va ser compresa pels seus companys. “No m'ha tremolat el pols i no estic penedit de cap decisió, ho tornaria a fer”, va expressar.

Fabra també va indicar que la decisió de plegar després del congrés era “absolutament personal” i va negar que se li hagueren marcat els temps i la direcció des de Génova. “He sigut jo qui ha pres la decisió i l'he comunicada a la secretària general perquè entenc que és el millor per a la comunitat valenciana”, va subratllar. Així mateix, el president va posar la seua formació a disposició de Madrid per aconseguir els millors resultats possibles en les eleccions estatals.

LES FRASES

La corrupció ens ha danyat especialment i ens ha allunyat de la ciutadania, tot i haver sigut contundents
Alberto Fabra
president del PPcv
Si el partit no es renova ens estarem equivocant. Necessitem cares i idees noves
Alberto Fabra
presiddent del PPçV
No m'ha tremolat el pols i no estic penedit de cap decisió, tot i que algunes no s'han comprès al partit
Alberto Fabra
president del Ppcv
El nou PP no pot ser sols sense Alberto Fabra, altres persones hauran de quedar-se enrere
Alberto Fabra
president del ppcv

Bauzà també renuncia al lideratge del PP balear

El president en funcions de les Illes Balears seguirà el mateix patró que el seu homòleg del País Valencià. Malgrat que havia assegurat que estaria “a les verdes i a les madures”, José Ramón Bauzá tira la tovallola i va anunciar ahir que abandonarà la presidència del PP balear després de l'estiu, quan es farà un congrés extraordinari per renovar la direcció de la formació. Bauzá ho va avançar en la seva intervenció en la reunió de la junta directiva regional que es va celebrar ahir a Palma, posterior a les eleccions municipals de diumenge.

Davant de dirigents històrics, com l'expresident Gabriel Cañellas, Bauzá va explicar la voluntat de convocar un congrés extraordinari després de les vacances –i abans de les eleccions espanyoles– i va deixar clar que deixarà aleshores la responsabilitat com a president del PP a les Illes. El president en funcions va rebre dures crítiques d'alguns dels presents. Alguns van demanar que no s'esperi després de l'estiu i es constitueixi una junta gestora.

La patacada dels populars ha estat considerable a les Balears on, malgrat mantenir-se com a força més votada, han perdut quinze diputats i han passat dels 35 que van obtenir ara fa quatre anys a 20. Són els pitjors resultats de la història del partit. Els partits d'esquerres –El PSOE, MÉS i Podem– tenen a les seves mans la possibilitat de liderar el proper govern a les Illes. Sumen 30 escons, que precisament marquen la majoria absoluta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona