Política

Ada Colau, investida nova alcaldessa de Barcelona

Ha estat escollida en la primera votació amb els suport dels regidors de BComú, ERC, PSC i un de la CUP

“Gràcies a la ciutadania per fer possible l'impossible”, ha dit en les primeres paraules que ha pronunciat

Ofereix a Mas demanar junts el dret a decidir a l'Estat

La candidat de BComú , Ada Colau, ha estat investida aquest dissabte a la tarda com a nova alcaldessa de Barcelona en un acte al saló de cent del consistori. Ha estat escollida en la primera votació amb els vots favorables dels 11 regidors de BComú, els 5 ERC, els 4 del PSC i un de la CUP. Després que els 41 electes hagin pres possessió jurant o prometent el càrrec, també Xavier Trias, Carina Mejías i Alberto Fernández Díaz s'han postulat per a l'alcaldia. “Gràcies a la ciutadania per fer possible l'impossible”, ha dit Colau en les seves primeres paraules després de rebre l'aval de 21 regidors.

La plaça de Sant Jaume s'ha omplert amb milers de persones que han volgut celebrar la constitució del nou ajuntament de Barcelona.. Veïns de la ciutat i representants d'entitats i moviments socials han corejat lemes com el Sí se puede i han aplaudit amb entusiasme cada vegada que la nova alcaldessa ha tingut protagonisme en el ple de constitució del consistori, en unes imatges que han pogut seguir a través de la pantalla gegant instal·lada davant l'ajuntament. També s'han apropat a la plaça molts turistes que han volgut fotografiar la concentració multitudinària.

En el seu primer discurs coma a alcaldessa, Colau ha ofert “diàleg” i “esperit de col·laboració” a totes les forces de l'oposició, entre elles també a CiU i a l'exalcalde Xavier Trias, per afrontar els grans reptes de la capital catalana, perquè la “prioritat” és la ciutat.

“Ho dic amb més força que mai: vull ser l'alcaldessa de tots els veïns d'aquesta ciutat, els que ens han votat o no. Dels 73 barris per igual”, ha assenyalat Colau, que la “mà estesa” per Trias en el seu discurs anterior, l'alcaldessa l'ha “correspost” acceptant el seu oferiment per “als grans temes de ciutat”. “En aquest diàleg ens trobarem”, ha conclòs.

Ofereix a Mas demanar junts dret a decidir, democràcia i infraestructures a l'Estat

Colau ha ofert al president de la Generalitat reclamar junts al Govern espanyol les infraestructures necessàries, “exigir més i millor democràcia, i també dret a decidir” el futur polític de Catalunya. “Respecte inqüestionable a la societat democràtica”, ha afegit.

Ho ha dit poc abans que Mas la rebi a la Generalitat juntament amb el nou consistori, com és tradició just després de les investidures de l'Ajuntament de Barcelona.

Com a alcaldessa de la capital de Catalunya, també ha dit a Mas que pot tenir la “lleialtat” del seu govern. Tot i això, també li adverteix que la Generalitat no pot desentendre's dels seus compromisos amb Barcelona, tot i que no ha al·ludit explícitament al deute del Govern amb l'Ajuntament.

També s'ha referit a una altra entitat pública, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, per mostrar la seva voluntat de presidir-la i encapçalar les seves polítiques, perquè defensa que les seves polítiques per a Barcelona han d'enfocar-se amb aquesta òptica.

Pel que fa a la seva pròpia administració, ha negat els “rumors confusos” i ha dit que té el personal de l'Ajuntament, així que no hi haurà depuracions ni tampoc clientelisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri