Política

Batet revalida la batllia de Valls en minoria

ERC s'absté en plena negociació per tancar un acord de govern amb CiU

Tal com era de preveure, Albert Batet (CiU) va revalidar l'alcaldia de Valls (Alt Camp) si bé aquest cop sense la majoria absoluta de què disposava al mandat anterior. Batet va obtenir els 9 vots del seu grup municipal davant les abstencions dels 4 regidors d'ERC i del regidor de Compromís per Valls-ICV. Els tres electes de Crida per Valls-CUP i PSC, i el regidor del PP per cinquè mandat es van votar ells mateixos.

L'elecció de Batet era un fet després que ERC va assenyalar directament CiU com a força prioritària per establir converses i que la CUP descartés cap aliança amb la resta de forces de progrés. Va ser el que va posar sobre la taula el regidor de Compromís per Valls-ICV, Ramon Font, quan en l'acte de constitució del nou consistori es va preguntar “què hauria passat amb una coalició de forces d'esquerres”.

En una sessió en què totes les forces van apostar per un nou model de fer política, de transparència, o d'un “Ajuntament amb les parets de vidre”, com va afirmar el cap de llista d'ERC, Jordi Cartanyà, el contingut de les negociacions entre la majoria de CiU i els republicans es manté amb pany i forrellat. De fet, ni tan sols després que els nous representants polítics animessin el nombrós públic a continuar assistint a altres sessions plenàries, cap d'ells no va encertar a comentar que el proper dimecres es farà un nou ple per tractar del cartipàs del Consistori.

La data podria ser el desllorigador de si realment hi ha un acord de govern definitiu entre CiU i ERC. El cap de llista republicà es va limitar a assenyalar que “s'està avançant” si bé no concreta en quin escenari final. En el seu discurs, Cartanyà va apostar per un Ajuntament de Valls fort de cara al 27-S, en una evident al·lusió a una entrada al govern. Dins ERC, però, hi ha veus que recorden que cada cop que la formació ha entrat en minoria a un govern a la ciutat n'han sortit escaldats.

CiU ha fet una oferta a Esquerra com a soci natural, però dins la federació nacionalista hi ha veus molt poc partidàries de la presència de Cartanyà al govern. I a la sessió constitutiva de dissabte, l'anunci d'una oposició “propositiva” de la CUP i d'un PSC obert al diàleg obren altres portes a CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA