Política

Foc nou la nit de Sant Joan

Macias i Sánchez Llibre tanquen l'acord per visualitzar la divisió al Congrés la nit de la revetlla

CDC i UDC acomiaden definitivament CiU

Aliens a la revetlla que se celebrava a Catalunya, la nit de Sant Joan Pere Macias i Josep Sánchez Llibre van acabar d'acordar tots els punts de la separació perquè d'aquesta manera el nou grup parlamentari català, a la pràctica, pugui funcionar com dos subgrups perfectament definits en el qual es faci evident l'existència de dues veus i dues sensibilitats diferenciades. Foc nou, doncs, a CDC i a UDC, que enceten el solstici d'estiu convertits, formalment, en dues entitats autònomes tant al Congrés com al Senat, encara que, per motius pràctics, hagin de conviure dins un mateix paraigua que ara passarà a anomenar-se Grup Català de Convergència i d'Unió. En aquesta ocasió, la conjunció i s'utilitzarà per separar els compartiments, no per annexionar-los.

Perquè una cosa són les normes que estableix el reglament de la cambra, que sobre el paper els obliga a continuar compartint grup i mantenir Duran i Lleida com a portaveu “institucional”, i l'altra serà la realitat del dia a dia. I el que es veurà en les pròximes sessions parlamentàries són dos partits amb els seus respectius portaveus i adjunts –Macias i Carles Campuzano, per part de CDC, i Duran i Lleida i Sánchez Llibre, per UDC–. A banda de repartir-se els temps d'intervenció en el ple i en les comissions, fins i tot es faran canvis en la ubicació actual dels diputats. La primera fila, pel damunt dels bancs de l'executiu espanyol, l'ocuparan sis representants de CDC, entre ells els dos màxims dirigents d'aquest subgrup, i la fila superior l'ocuparan els sis representants d'Unió. I pel damunt d'ells, la resta de representants de CDC. El subgrup de Macias, en tot cas, confia que el seu desè parlamentari torni a situar-se en la vicepresidència quarta de la mesa una vegada s'hagin resolt les negociacions per substituir Jordi Jané. Pel que fa al Senat, el grup manté com a portaveu institucional Josep Lluís Cleries i en el seu cas també serà el màxim representant de CDC, que, amb deu parlamentaris, queda com a subgrup majoritari, contra els tres d'Unió, que seran dirigits per Salvador Sedó.

Enmig de les explicacions reglamentàries i formals, Macias i Duran també van tenir un moment per fer balanç del que ha representat CiU a Madrid. En aquest punt, tots dos van coincidir a expressar la seva satisfacció per la feina feta, però situats en la jornada d'ahir, Duran subratllava: “No és un dia per saltar d'alegria”, mentre que Macias insistia que el sentiment “és absolutament positiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona