ALFRED MATAMALA

EXALCALDE I EXREGIDOR DE MONTGAT

«El nét absorbeix tot el meu temps»

Com s'ha sentit aquest any fora de l'Ajuntament?
–«21 anys de política municipal no passen en va i a estones la trobes a faltar. Però en general m'ha anat bé. T'has d'anar emmotllant i ja ho he aconseguit. A més, continuo fent altres coses que abans ja feia i els dies no se'm fan llargs.»
–Què ha pogut fer de nou?
–«Dedicar-me a la família, gaudir del meu nét més del que vaig poder disfrutar dels meus fills. En actiu, a l'Ajuntament tothom sabia que era el primer d'arribar i l'últim de marxar, sense tenir hores per a gaire res més. Si fos per la meva senyora, no m'hauria presentat mai: ara està molt satisfeta.»
–Com és un dia normal ara en aquesta nova etapa?
–«El nét, que és la meva passió, ens absorbeix molt. Després de llevar-me d'hora, el porto a l'escola i el recullo, i mentrestant faig alguna gestió. Després de donar-li el dinar i de tornar-lo al col·legi, dino, miro la televisió i marxo a caminar o a fer esport un parell d'hores, abans de sopar i anar a dormir tranquil·lament.»
–Li ha costat trencar de cop la rutina al consistori?
–«Sempre he estat molt pragmàtic. Quan vaig començar a jugar a futbol als 15 anys vaig decidir que em retiraria als 30 i així va ser. I després vaig ser entrenador, i en acabar vaig entrar en política i en l'associacionisme. Sóc una persona inquieta i, conscient que en la vida tot té un inici i un final, aquests canvis no m'han resultat traumàtics. Un s'ha de saber retirar a temps.»
–I creu que ho ha fet?
–«Creia que no m'havia d'haver presentat a les darreres eleccions. Però ho vaig fer i tal com ha anat fins llavors, concloc que vaig marxar en el moment oportú: no podia abandonar el vaixell per començar a l'oposició i vaig preferir retirar-me quan el grup ja estigués assentat.»
–Com valora la feina feta per l'Ajuntament des del seu comiat?
–«Sense ànims partidistes, la meva absència ha estat coberta satisfactòriament, tant pel meu substitut com pel portaveu, Pere Senserrich, que és el millor polític de l'Ajuntament. Pel que fa a l'equip de govern, i com a veí del poble, crec que no ha estat a l'altura.»
–Per què?
–«Jo no hauria augmentat un 300% el sou dels regidors i de l'alcalde i no hauria augmentat l'IBI. Tampoc hauria talat tots els arbres de la riera Sant Jordi sense trasplantar-los després, ni hauria posat zones blaves d'aparcament en punts de la vila sense consultar-ho amb els veïns. Les coses s'han de fer més pensant en la gent que en la visió política d'un mateix.»
–Com valora l'actuació del seu partit?
–«És bona. Des del principi, ens vam oferir a col·laborar amb el govern, però no hem rebut cap resposta. La política de CiU és immaculada: es critica el que no està bé i es felicita qualsevol bona actuació.»
–Treballa per elaborar la nova llista per a les municipals. Quin sentiment té per a aquests comicis?
–«El sentiment amb la gent nova que puguem incorporar a CDC és esperançador. Coneixem persones amb un perfil seriós, treballador i il·lusionant, que quan arribi el moment segur que estaran a l'altura.»
–Més enllà de la política té algun projecte personal per realitzar a partir d'ara?
–«Una de les meves aficions és escriure i, per manca de temps, no m'he pogut implicar més del que hauria volgut a ajudar persones i criatures discapacitades. A més, abans que la salut ja no m'ho permeti, m'agradaria fer algun viatge amb la dona. Després ja em podria morir esperant que la gent em recordés com una bona persona, res més.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona