El Consell de l'Alt Camp, el primer que aprova dues mocions per a la consulta de la independència

El Consell Comarcal de l'Alt Camp ha aprovat dues mocions a favor de les consultes populars per la independència i es converteix d'aquesta manera en el primer dels 41 consells comarcal de Catalunya que posa a votació una proposta d'aquestes característiques. Els documents van ser presentats dimecres, en la sessió plenària, per Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i van ser aprovats per deu vots a favor, tots els convergents i d'ERC i per set en contra, dels consellers del grup socialista. Sílvia Rubió, portaveu del PSC al consell comarcal, va argumentar: «Estem a favor que les entitats facin consultes populars, però aquesta no és una competència del Consell Comarcal de l'Alt Camp.» Cal destacar l'absència d'un conseller de cada força política.

Votacions a la Conca

Ahir al vespre l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí tenia previst aprovar per unanimitat la moció d'ERC amb el suport unànime del govern de CiU, ERC i EV. Per la seva banda, l'Ajuntament de Blancafort aprovava la moció del grup d'ERC aquest dimecres en el ple en el qual van votar a favor per unanimitat els set regidors republicans. Afegint-se a les diverses iniciatives a la comarca, el municipi de Rocafort de Queralt preveu aprovar la moció sobiranista aquest 9 d'octubre.

Reunions amb la CUP

La CUP, que fa unes setmanes va entrar una instància a l'Ajuntament per impulsar un referèndum, comença avui la tanda de converses amb els grups municipals, concretament amb el PSC i CiU, mentre que la setmana que ve ho farà amb la CORI i ERC. Falta confirmar la reunió amb ICV-EUiA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona