Política

Continua la fuita de militants d'Unió: es dissolen els comitès del Garraf, el Vallès Oriental i l'Occidental

Ja són sis les agrupacions territorials que arriben a aquesta situació aquesta setmana, després de Barcelona, les Terres de l'Ebre i el Berguedà

La fuita de militants i càrrecs d'unió al territori continua aquest dijous, en què s'ha fet pública la dissolució de les agrupacions del Garraf, del Vallès Occidental i del Vallès Oriental..

La gestora comarcal d'UDC del Vallès Oriental ha seguit els passos de la del Vallès Occidental i el Garraf en les últimes hores i també ha pres la decisió de dissoldre's, segons ha explicat en un comunicat, en què reclama “refundar” el partit en una nova formació política “que permeti una majoria sobiranista al Parlament el proper 27-S”. D'altra banda, la fins ara gestora ha donat suport al caràcter plebiscitari de les eleccions i ha defensat “esdevenir un Estat independent”. A més, els seus membres han criticat l'actual direcció, a qui han dit que no reconeixen “ni pels seus objectius polítics de defensar una via política autonomista per a Catalunya i per les formes de presa de decisions i d'actituds internes del partit”.

Garraf

La gestora del Garraf es va dissoldre aquest dimecres pel “malestar general” després dels darrers esdeveniments en el si de la formació després de la consulta del passat 14 de juny, el trencament de la federació de CiU, no donar suport al caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre i l'obertura de diversos expedients disciplinaris als crítics amb l'actual direcció del partit, entre d'altres motius, segons expliquen en un comunicat. La renúncia de la gestora, que des de fa un any feia la funció de comitè executiu comarcal, se suma a les dimissions dels comitès comarcals de Barcelona, del Berguedà, de les Terres de l'Ebre, de Vallès Occidental i del Vallès Oriental.

D'aquesta manera, els representants locals de Sitges, Olivella, Cubelles i Sant Pere de Ribes, així com el president de la gestora de la comarca del Garraf.

Pels fins ara integrants de la gestora, els resultats de la consulta del passat 14 de juny avalen la decisió de desmarcar-se de la direcció del partit i un suport “clar” a les tesis del president de la Generalitat, Artur Mas, sobre el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre.

Al Vallès Occidental

Aquest dijous al matí també s'ha conegut la dimissió ahir al vespre del comitè executiu d'Unió al Vallès Occidental per les “profundes discrepàncies ideològiques” amb la direcció del partit.

El Comitè Executiu d'UDC al Vallès Occidental s'ha dissolt després que la majoria dels seus membres presentessin aquest dimecres al vespre la seva dimissió irrevocable, segons ha informat la plataforma Hereus UDC 1931. Amb la del Vallès, ja són quatre les executives comarcals dissoltes després de les d'Ebre, Barcelona i el Berguedà. Els dimissionaris són els representants de les poblacions de Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Matadepera, Terrassa, Sant Quirze del Vallès, Palau-soliltà i Plegamans i Barberà del Vallès, així com el president de l'executiva comarcal, Xavier Amador. Aquests asseguren que les dimissions venen fomentades “per les profundes discrepàncies ideològiques” amb la direcció.

En un comunicat, els dimissionaris han assegurat que estan “cansats de paraules buides de contingut, retòriques que no porten enlloc i, per sobre de tot, no representar els fonaments ideològics” que consideren que hauria de ser UDC. Han afegit que donen suport al caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S, que el motiu per avançar aquestes eleccions era i és substituir el referèndum que no es va poder fer el 9-N i estan per “la defensa d'esdevenir un estat independent”. En aquest sentit, han assegurat que estan “al costat del projecte polític per al 27 de setembre” que va presentar el president de la Generalitat, Artur Mas, el passat 20 de juny.

Sobre UDC, han explicat que en les darreres setmanes han defensat la celebració d'un Congrés Nacional per tal que la militància pogués decidir el paper d'UDC després de la consulta interna del 14 de juny i han considerat que ni el comitè de govern ni el Consell nacional poden prendre les decisions que han pres en les darreres setmanes.

Així, han qualificat “d'indignants” l'obertura d'expedients i suspensió de militància de membres del Comitè de Govern i d'altres companys territorials i han acusat la direcció de seguir “un guió prefixat des de fa temps amb la voluntat de fer fracassar el procés sobiranista engegat pel poble català”.

Els dimissionaris han deixat clar que no reconeixen l'actual direcció d'UDC com a representants del sentir de la majoria del partit i han afegit que no la reconeixen ni pels objectius polítics de defensar una “via política autonomista” ni per les formes de presa de decisions i d'actituds internes. Per això, han afirmat que fan una aposta decidida per refundar UDC i que se senten hereus de la UDC de 1931, nom de la plataforma a la que passaran a integrar-se. “La democràcia-cristiana que vol un estat independent sumarà esforços, com sempre ha estat, amb la majoria del poble català”, han asseverat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA