Política

Duran creu que els últims episodis validen el rebuig d'Unió a la ruta de CDC

Reitera la seva oposició a una llista civil i també a una de política integrada per CDC, ERC i la CUP

Les comarcals de l'Anoia i el Ripollès, noves baixes

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va confessar ahir sentir-se “reconfortat” després de constatar que el seu partit “no s'ha equivocat” a l'hora de rebutjar el full de ruta sobiranista que CDC i ERC van pactar amb les entitats independentistes. La recepta d'aquest bàlsam són les dosis de “dogma”, “manca de seriositat” i “irresponsabilitat” amb què s'ha impregnat la política catalana al llarg d'aquesta setmana amb motiu de la confecció d'una llista electoral unitària, ja sigui civil o política, a tres bandes (CDC, ERC i la CUP). “Increïble, però cert”, hi afegeix Josep Antoni Duran i Lleida en la carta setmanal que adreça als militants d'Unió. Un cop més, el líder socialcristià apel·la al “seny” i carrega contra “el maremàgnum de propostes cada cop més difícil de pair” que s'han donat a conèixer els últims dies, i es mostra totalment contrari al fet que sigui “la societat la que porti el timó de la nau”. “Això no és seriós”, etziba. “Els polítics hem de tenir una idea clara sobre el que convé al nostre país”, indica Duran en el seu missatge.

Més dimissions

A Unió, ahir va continuar el reguitzell de baixes al territori amb les dimissions de les executives comarcals del Ripollès i l'Anoia. Els membres d'aquests òrgans de govern també aposten per una refundació del partit i opten perquè el 27-S es converteixi en el plebiscit que defensa el president Mas a favor o en contra de la independència. També es va saber la dimissió del president de la intercomarcal de Girona i membre del comitè de govern dels socialcristians, Joan Cañada, tot i que, a diferència dels altres, no dóna suport als crítics i mantindrà la militància.

Les direccions territorials que han anat plegant durant la setmana –en total, vuit– donen suport al sector independentista agrupat sota el lema Hereus d'UDC del 1931, liderat per Antoni Castellà i que demà anunciarà la seva constitució en partit i la voluntat de tenir un paper actiu en les negociacions per formar una candidatura independentista conjunta amb vista al 27-S.

LES FRASES DE DURAN

Queda clar que CDC, ERC i la CUP estan disposats a anar junts [...] Sincerament, crec que políticament no es podia gestionar pitjor
És difícil d'entendre i encara més d'acceptar el que proposen les entitats i els partits defensors de la independència exprés

Cursa contra rellotge per nomenar gestores

Unió es recompon i ahir mateix el secretari d'organització va nomenar els membres que, d'acord amb la normativa interna del partit, han d'agafar les regnes de les executives que s'han dissolt a causa de la dimissió de la majoria dels seus membres. Fins a vuit comissions gestores s'han refet de nou amb nous equips de persones, que a Barcelona ciutat estarà presidida per la regidora Sònia Recasens. Avui mateix es reuneix aquesta intercomarcal per valorar la situació en què queda Unió i començar a fer un nou camí. Les gestores substituiran les antigues direccions que han plegat fins que cada comarca convoqui una assemblea i triï un nou equip per a una nova etapa. Aquest nou treball, segons el secretari d'organització, Benet Maimí, “ens permet continuar creixent”. L'objectiu: “Consolidar UDC com a partit catalanista i bandera de la Catalunya assenyada” que s'haurà d'enfrontar al seu primer examen el 27-S.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona