Política

Junqueras: “Hem de fer un plebiscit sobre la independència, no sobre polítics”

El president d'ERC assegura que el seu partit donarà totes les facilitats per concretar una llista unitària 27-S

El líder republicà considera “terrible” el pacte del PSC i C's a la Paeria

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat aquest dissabte en una entrevista al canal 3/24 la llista civil sense polítics que proposa ANC i Òmnium i ha recordat la “generositat” del seu partit per donar totes les facilitats per fer-la. En aquest sentit, coincidint amb les valoracions del diputat de la CUP, David Fernández, i en referència a la inclusió o no de Mas a la candidatura, Junqueras ha assenyalat que el 27-S han de ser una plebiscitàries “sobre la independència” i “no sobre polítics”.

Així, ha assegurat que donarà totes les facilitats possibles perquè es pugui pactar una llista unitària sense polítics, com proposen les entitats sobiranistes, que exemplifiqui clarament que el 27 de setembre “es votarà la independència de Catalunya”. Junqueras ha subratllat que ERC “no es posarà d'esquena ni posarà cap trava” a que es concreti aquesta llista unitària independentista, i que el seu partit no té problema en “apartar-se” per afavorir aquesta llista civil.

“Si hem de fer un pas enrere, estem disposats a fer-ho”, ha assenyalat Junqueras, que ha afegit que ERC no té fins i tot “cap inconvenient” a retirar les seves sigles i els seus candidats del procés de confecció de llistes, perquè aquest culmini de forma favorable. “Més generositat en aquest sentit és impossible. ERC no fa una altra cosa cada dia que allargar la mà i buscar el màxim consens”, ha subratllat el líder d'ERC.

I és que Junqueras creu que la proposta de presentar una llista civil amb vista al 27-S és una bona opció per visualitzar que aquesta data no se celebraran unes eleccions autonòmiques ordinàries a Catalunya, sinó que tindran caràcter plebiscitari i es votarà sobre la independència.

Junqueras també ha comentat que “cada dia” parla amb altres formacions, dirigents i entitats, entre ells el president de Mas, amb qui va mantenir una reunió la setmana passada, “just abans” del seu viatge a l'Argentina i Uruguai per explicar el procés sobiranista.

El president d'ERC ha defensat que aquestes reunions han de ser discretes, allunyades del focus dels mitjans de comunicació: “Sovint l'eficàcia està lligada a la discreció i serem extremadament discrets en aquest tipus de qüestions perquè volem que surti bé”, ha remarcat.

El líder d'Esquerra dóna per descartada, però, la presència del PSC en aquest debat i ha titllat de “terrible” el pacte dels socialistes amb Ciutadans a la Paeria de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

euskadi

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts