Política

Mas demana no confondre rivals amb enemics

El president de la Generalitat apel·la a aplicar alguns dels valors de l'esport a l'actual moment polític

Aposta pel treball en equip, sumant “les millors habilitats de tothom”, i recorda que “fins al final del joc no se sap el resultat”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat aquest dissabte no confondre rivals amb enemics i ha apel·lat a sumar “les millors habilitats de tothom”, com es fa en l'esport.

En declaracions en el marc de la clausura del II Congrés de l'Esport Català,que després de tres mesos de treball ha arribat a unes conclusions sobre els reptes de futur, Mas ha posat com a exemple certs valors de l'esport que, al seu parer, serveixen en altres àmbits de la societat i que són molt útils en l'actual moment que viu el país.

En primer lloc, ha felicitat els participants en el congrés esportiu per la feina feta i ha destacat que han esta capaços de consensuar aquestes conclusions. Ha posat de manifest que d'aquesta manera envien el missatge que “en poc temps, gent diferent, amb sensibilitats i visions diferents es poden seure, debatre i arribar a bons acords”.

En aquest sentit, ha considerat que hi ha certs codis de funcionament de l'esport que haurien de ser extrapolables a d'altres àmbits, en una al·lusió implícita al moment que viu la política catalana. Així, ha explicat que encara que hi hagi gent que pugui pensar diferent, en l'esport “no hi ha enemics sinó rivals o adversaris”. Ara bé, si això es confon es poden cometre “errors grans”. “Si creus que és un enemic t'equivoques molt”, ha alertat.

Un segon element que ha apuntat és que en el joc en equip el que es busca és “sumar les millor habilitats i capacitats de tothom per aconseguir l'èxit”. Així, ha subratllat que quan s'aposta per sumar totes les capacitats possibles “és quan hi ha bon resultat” i, en canvi, quan algú vol destacar individualment, “malament”.

Per últim, ha recordat que en l'esport fins que no finalitza una competició no se sap qui ha guanyat. “Fins que no s'acaba el joc no hi ha resultat final”, ha dit en una altra referència velada al debat actual sobre les llistes per al 27-S.

Per tot plegat, ha volgut posar en valor que alguns codis de funcionament en l'esport “serveixen per al funcionament de la societat” i, “si algú es despista”, pot recórrer a aquests valors.

Tenir “totes les eines”

El president ha valorat també la importància del sector de l'esport a Catalunya i ha recordat que és un dels aspectes de projecció internacional. Segons ell, no es tracta només d'un àmbit sectorial sinó que és intrínsec a molts aspectes de la societat.

Mas, que ha rebut del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, les conclusions del congrés, ha lamentat que una part d'aquestes propostes no es poden fer perquè no es disposen de les eines i competències necessàries.

En aquest sentit, ha afirmat que Catalunya es pot equiparar amb molts països en aspectes esportius, però que pel que fa a la “caixa d'eines”, la catalana no està tan plena com la d'altres països.

Per aquest motiu, ha fet una crida a què tothom sigui conscient que cal treballar per tal que Catalunya “tingui totes les eines per fer tota la feina” que s'ha plantejat.

De la seva banda, Tibau ha destacat la importància de la pràctica esportiva i la necessitat que aquesta tingui el reconeixement necessari a la societat. Per això, ha reclamat una nova conselleria centrada en l'àmbit de l'esport, així com una nova llei de l'esport català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona