Política

Altafaj creu que una llista amb Mas al capdavant seria l'opció més clara per Europa

El representant permanent de la Generalitat remarca la importància de la unitat dels partits sobiranistes de cara a la lectura de resultats del 27-S

“Si hi ha una majoria clara al Parlament de Catalunya, el missatge serà clar”

El representant permanent de la Generalitat davant de la UE, Amadeu Altafaj, ha considerat que una llista unitària dels partits sobiranistes encapçalada pel president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, seria l'opció més clara perquè el resultat sigui interpretat en clau plebiscitària per la UE. Altafaj ha ressaltat la importància de la unitat dels sobiranistes de cara a l'exterior, tot assegurant que “si hi ha una majoria clara al Parlament de Catalunya”, el missatge que es traslladarà a l'exterior també serà clar.

En una entrevista a TV3, ha considerat que una llista sobiranista “hauria de tenir al capdavant personalitats polítiques”, i ha incidit que Mas és la cara visible del procés per a les institucions i capitals europees.

En cas de no arribar a un acord per a una sola candidatura, Altafaj ha apostat per una “unió de llistes amb programes electorals amb coincidències molt clares i amb els líders dels partits al capdavant, acompanyats per la societat civil”.

Ha assegurat que Catalunya ha estat capaç de projectar una imatge d'unitat de la societat civil i “caldria correspondre a aquesta foto amb una imatge electoral semblant, amb els partits units”, per ser un missatge clar que es podria entendre a Europa, ha apuntat.

El dirigent ha assenyalat que a la UE no s'entén que s'hagi tractat “amb política en majúscules un problema que era per davant de tot polític, i s'ha fet per la via judicial”, referint-se a les relacions entre Catalunya i Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona