Política

El nou govern de Capmany enfoca el mandat donant prioritat a les persones

Un equip renovat i encapçalat per l'alcalde, Joan Fuentes (CiU), assumeix el relleu després de 24 anys de govern amb Jesús Figa al capdavant de l'alcaldia

El nou alcalde de Capmany, Joan Fuentes (CiU), tindrà una dedicació parcial –50%– a l'Ajuntament i cobrarà uns 22.000 euros bruts anuals per les seves funcions. Els sis altres regidors del govern –tots de CiU, ja que la llista encapçalada per Fuentes no tindrà oposició en aquest mandat– cobraran 150 euros pel fet d'assistir als plens.

Fuentes i el seu govern prenen el relleu a l'Ajuntament després de 24 anys de govern de Jesús Figa, que no es va tornar a presentar en les últimes eleccions. “Enfoquem aquest mandat amb continuïtat, sense trencadisses, tot i que això no significa que tot es faci igual”, diu Fuentes.

L'alcalde considera que pel que fa a infraestructures el poble està ben equipat i, per tant, la prioritat del govern serà centrar-se en el servei a les persones i “donar més protagonisme a la gent”.

El primer ple del mandat va aprovar, en una sessió extraordinària que es va fer el dijous 9 de juliol, el nou cartipàs municipal, amb les atribucions següents: Montse Joana (única regidora que formava part del govern anterior), àrees de Cultura i Festes; Marga Canta, àrees d'Educació, Esports, Benestar Social i Joventut; Anabel Gardell, àrees d'Indústria, Turisme i Comerç; Miquel Llosa, àrees de Medi Ambient, Medi Natural, Agricultura i Sanitat; Joan Raventós, àrees de Patrimoni, Urbanisme i Territori, i Obres i Manteniment; Núria Peitaví, àrees de Relacions Institucionals i Comunicació.

L'alcalde, Joan Fuentes, remarca que, tot i el repartiment de responsabilitats, la filosofia de l'equip és el treball en comú. En aquesta línia, Cèsar Freire i Josep Masó, que es van presentar com a suplents a les eleccions, també treballaran activament en les tasques de l'Ajuntament. El govern tindrà dues tinentes d'alcalde –Montse Joana i Marga Canta– i els plens es faran el tercer dijous de cada mes a les vuit del vespre.

D'altra banda, una seixantena de persones van participar divendres passat en un acte a l'entrada de Capmany per hissar-hi l'estelada, en substitució de la bandera catalana que hi havia. L'Ajuntament explica que amb aquest acte s'ha volgut recollir el sentiment i la voluntat que va expressar la població en el referèndum del 9-N.

LA FRASE

El poble està ben equipat i, per tant, ens centrarem a donar més protagonisme a la gent
Joan Fuentes
alcalde de capmany

LA XIFRA

7
regidors
–tots els components del consistori– ha obtingut la llista de Joan Fuentes a Capmany.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona