Política

ICV destaca la capacitat d'“aglutinar” de Rabell

Camats considera que el lideratge del president de la FAVB pot afavorir l'acostament de Procés Constituent a Catalunya Sí que es pot

La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha valorat “molt bé” que el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Lluís Rabell, es presenti com a candidat de Catalunya Sí que es pot, a més de destacar la seva capacitat d'“aglutinar” per a la confluència.

Ahir es va conèixer que el president de la FAVB, Lluís Rabell, seria el candidat a la Generalitat de Catalunya Sí que es pot, la candidatura de confluència de les esquerres on ja participen Podem, ICV i EUiA, i encara està pendent la inclusió de Procés Constituent.

Aquesta candidatura ja fa temps que buscava un candidat “de consens” que fos acceptat i valorat per totes les organitzacions implicades i, després d'alguns intents fallits –com en el cas de l'economista Arcadi Oliveres–, el cap de llista serà Lluís Rabell.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Camats ha destacat la capacitat de Rabell per “aglutinar” les diferents organitzacions polítiques i socials que participen en aquesta confluència i la seva defensa “amb contundència” del 'dret a decidir' però també “de la justícia social”.

A més, ha definit aquest activista social com un “veí” de la ciutat que sempre ha estat vinculat al “teixit social” i a la lluita dels moviments veïnals, per la qual cosa pot “impulsar” de manera efectiva aquesta confluència com a “candidat a la Generalitat”.

D'altra banda, Camats s'ha referit a Procés Constituent, un dels partits que encara no s'ha sumat a la confluència i que prendrà la decisió final aquest dissabte en una assemblea.

Aquesta organització ja havia posat com a condicions la inclusió de més persones de la societat civil i la necessitat d'un procés de primàries obert.

En aquest sentit, Camats ha valorat l'elecció de Rabell com un factor positiu en l'acostament de Procés Constituent a aquesta confluència d'esquerres, ja que un “veí” com a candidat és una postura que s'acostava a les tesis defensades per l'organització de Teresa Forcades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Rull i Antich fan una crida a defensar el català en la rebuda de la flama del Canigó

barcelona
Nova Caledònia

França envia a la metròpoli set dels independentistes detinguts

Barcelona
Estat Francès

Un nou sondeig situa el partit de Le Pen a prop de la majoria absoluta

Barcelona
política

ERC garanteix el suport a Sánchez si compleix, passi el que passi amb Illa

barcelona
Guerra a Europa

Tres morts en un atac rus a Khàrkiv

Barcelona
POLÍTICA

Marc Lamuà, reelegit primer secretari dels socialistes de les comarques gironines

ROSES
Estat espanyol

L’arquebisbe de Burgos excomunica les deu monges cismàtiques

Barcelona
Iran

El Tribunal Suprem iranià anul·la la pena de mort al raper Tomaj Salehi

Barcelona
política

París estrena la seva renovada Plaça de Catalunya

barcelona