Política

Revilla: “Artur Mas va en cotxe sense frens cap a l'abisme” 

El cap del govern de Cantàbria avisa del risc que a Catalunya hi hagi un ‘corralito'

Aposta per convèncer els catalans “que això és una bogeria molt dolenta”

El cap del govern de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla (PRC), creu que el “problema més gran” d'Espanya és la situació a Catalunya i ha lamentat que “no hi ha qui convenci” el president de la Generalitat, Artur Mas, que “va en cotxe sense frens cap a l'abisme”. 

“Va en cotxe sense frens cap a l'abisme, s'immola i no hi ha qui li canviï aquesta trajectòria”, ha considerat Revilla.  El president càntabre ha volgut precisar aquest divendres, després les paraules sobre Mas que va pronunciar dimecres passat després de l'audiència que va tenir amb el rei Felip VI., que “l'únic” que va posar “en boca del rei” després d'aquesta trobada va ser que no havia aconseguit convèncer Mas, fet que no veu “tan greu” ni que suposi descobrir “cap secret”. 

“Després d'una hora i mitja que va estar el rei amb Artur Mas la curiositat em picava (...) i li vaig fer una pregunta de si havia notat en aquesta hora i mitja que els seus raonaments havien tingut per part del senyor Mas un titubeig o hi havia hagut alguna expressió que pogués canviar les seves idees. I em va dir rotundament que no”, ha explicat Revilla. 

En la seva opinió, els que ostenten responsabilitat política han de “contemplar un escenari que ja és irreversible”: la votació del 27-S, amb “una llista unitària que pretén declarar unilateralment la segregació d'Espanya”.  I davant això, segons Revilla, cal aplicar la Constitució i “fer pedagogia” per traslladar als catalans que la separació d'Espanya pot desencadenar una “situació catastròfica”. 

El cap del govern càntabre adverteix així del risc que Catalunya entri “en un corralito” i afegeix que “Europa no pot contemplar ara embolics territorials”.  “Llavors on van? Aquesta pedagogia s'ha de fer. I intentar que en aquesta primera votació treguin els menys vots possibles amb una pedagogia cap al poble català”, ha destacat.

El president regional ha assegurat que no li ha trucat ningú de la Casa Reial per advertir-lo que hagi pogut “cometre una falta” després de l'audiència amb Felip VI.  “Crec que és bo en aquest moment que parlem amb claredat tots. El rei fins on pot parlar. Perquè la Constitució té uns marges per al rei, que és també el cap de l'Estat i ha d'opinar, evidentment, dins del que és el seu paper”, ha considerat Revilla. 

El president de Cantàbria lamenta el costum de “parlar a mitges tintes” i “de no dir les coses clares”, cosa que no va amb ell, segons recalca.  “El que parli amb mi ja sap que jo expresso les meves idees. Tinc una manera d'actuar i al que li agradi bé, i al que no li agradi que no em truqui. Jo no callo el que penso”, ha subratllat. 

Ha afegit que, com a president de Cantàbria, sempre s'ha “mullat” en parlar de temes nacionals. “Jo modestament no sóc ningú però apareixeré per Catalunya per donar la meva opinió en algun fòrum que m'han invitat, perquè la gent de Catalunya sàpiga que això és una bogeria molt dolenta i que hi ha d'haver un diàleg”, ha afegit Revilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia