Política

Les entitats alerten que el ritme d'inscripcions és “insuficient” per omplir la Meridiana

170.000 persones ja s'han inscrit a la Via Lliure de l'11 de Setembre, però encara hi ha 81 trams amb baixa ocupació

L'ANC i Òmnium fan una crida a la ciutadania perquè continuï mobilitzant-se

  • Mapa dels trams de la Via Lliure de l'11 de Setembre EUROPA PRESS.
  • VÍDEO: 'Omplim els carrers. Guanyem la independència'

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han fet aquest dimarts una crida perquè els ciutadans s'inscriguin a la Via Lliure de l'Onze de Setembre. Les entitats han avisat que l'actual ritme d'inscripció és “insuficient” per omplir la Meridiana.

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha explicat en roda de premsa que de moment ja hi ha més de 170.000 persones inscrites, una xifra superior a la de l'any passat però que es queda lluny de la necessària per “omplir de gom a gom” la Meridiana. De fet, encara hi ha 81 trams amb un registre de participació baix o molt baix, cosa que representa el 60% de l'ocupació dels tres quilòmetres de l'avinguda.

Les entitats han reconegut que, si bé al principi el ritme d'inscripcions era bo, aquest ha decaigut en els últims dies i no és tot “l'intens” que s'esperaven.

Tot així, per l'experiència d'anys anteriors, són conscients que a partir de la segona quinzena d'agost les inscripcions creixeran, perquè la gent torna de vacances i s'apropa la data de l'Onze de Setembre. En qualsevol cas, han demanat a la ciutadania que continuï mobilitzant-se tot i l'estiu.

Sànchez ha remarcat la

importància d'aquesta Diada, “a les portes d'unes eleccions i d'un procés històric”, i ha demanat fer un “esforç suplementari al que s'havia fet en edicions anteriors”.

El coordinador de Mobilització de l'ANC, Josep Sabaté, ha presentat un vídeo que anima a la participació i que començarà a difondre's a través de les xarxes socials, així com anuncis a autobusos i parades de metro per evitar que la gent pensi que ja s'ha mobilitzat prou.

També ha avançat que hi ha uns 1.275 autocars ja reservats, i s'espera superar la xifra dels 2.000. Les entitats creuen que la vaga de Renfe prevista per al mateix dia no afectarà l'assistència, perquè els participants buscaran altres vies per arribar a Barcelona. També estan confirmades 40 colles castelleres i es fa una crida perquè 5.000 percussionistes animin la Via.

ANC i Òmnium volen que la mobilització de l'Onze de Setembre serveixi de “pont” entre el 9-N i el 27-S, una idea que se simbolitzarà amb una urna gegant a l'escenari de la Via Lliure.

Pel que fa a la participació dels catalans a l'exterior, la coordinadora internacional de l'Assemblea, Liz Castro, ha explicat que hi ha més de 40 vies programades arreu del món, en llocs com Dubai, Xangai, Santiago de Xile o Indonèsia, a més de 17 ciutats dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona