Política

Consens polític a Tortellà perquè l'Ajuntament entri a l'AMI el mes que ve

L'acord entre els tres grups presents al consistori farà innecessària la consulta que havia promès durant la campanya la candidatura que governa

Els tres grups representats al consistori de Tortellà (Independents de Tortellà-CP, CiU i la CUP) estan d'acord que l'Ajuntament s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La proposta es farà oficial en un ple extraordinari que tindrà lloc d'aquí a quinze dies, i al qual seguirà una reunió informativa amb els veïns per explicar-los què és i quins objectius té l'associació. Es descarta, per tant, la consulta als veïns sobre si es volia entrar o no a l'AMI que la candidatura Independents-CP –guanyadora de les eleccions– havia promès durant la campanya electoral de les darreres municipals. “Com que sembla que tots tres grups ho tenim molt clar, ho hem cregut innecessari”, deia ahir l'alcalde, Rafel Domínguez.

Canvi d'escenari

L'equip de govern del mandat anterior (d'una llista d'independents vinculada al PSC) es va resistir a integrar-se a l'AMI, una posició que va ser molt criticada pels sectors sobiranistes. Arran de les últimes eleccions, l'escenari és ben diferent. Un dels partits que ara és al consistori, la CUP, les darreres setmanes ha fet campanya perquè el consistori s'adherís a l'associació, a través d'un fullet que ha repartit a les bústies del poble. L'actitud de la CUP ha sorprès i ha provocat perplexitat en l'equip de govern. “No entenc que facin això, si en el darrer ple vam acordar la sessió extraordinària per entrar-hi”, els retreu l'alcalde.

“No calia tot això”

Per la seva banda, el portaveu de CiU, Francesc Ten, considera que a Tortellà hi ha prou suport a la independència (el 9-N el doble sí hi va obtenir un 87% dels vots) per adherir-se directament a l'AMI sense haver de fer “tota aquesta representació”. Ten tampoc no veu clar que la reunió informativa amb els veïns es convoqui per després del ple extraordinari “No seria més lògic fer primer la reunió?”, es preguntava ahir.

LA FRASE

Com que sembla que tots els grups ho tenim molt clar, creiem innecessària la consulta
Rafel Domínguez
ALCALDE DE TORTELLÀ

Beuda, l'última incorporació garrotxina

El precedent d'adhesió a l'AMI per part d'un poble garrotxí és l'Ajuntament de Beuda, que va aprovar la petició en el ple de juliol. A banda de Tortellà, en aquesta comarca només Sales de Llierca no s'ha incorporat a l'associació. El seu equip de govern, de CP (independents vinculats al PSC), es nega a tractar en els plens temes que no siguin estrictament municipals i no volen canviar ara aquest criteri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona