Política

L'alcalde de Querol ara es nega a netejar el poble si no es retira una senyera

“Treu la bandera i després ja veurem” va ser la resposta del batlle quan li van demanar suport per l'efecte d'un aiguat

Els veïns estudien prendre mesures

L'Associació de Veïns de Querol (Alt Camp) ha denunciat l'actitud de l'alcalde del municipi, Miguel Uroz, forçant-los a retirar una senyera a l'entrada del poble sota l'amenaça de no netejar-los els carrers. Segons Salvador Bernadó, president de l'entitat veïnal, l'endemà de la festa major una tempesta va omplir la plaça del poble de terra arrossegada per l'aigua. Quan van demanar al batlle de netejar-la, aquest va respondre: “treu la bandera i després ja veurem.”

Una de les primeres actuacions d'Uroz com a alcalde va ser retirar l'estelada de l'entrada de Querol i una senyera que onejava al nucli de Valldossera. Aquesta última va comportar la protesta del rector, ja que l'Ajuntament havia actuat en terrenys que són de propietat del Bisbat i el consistori l'hi va retornar “argumentant que l'havia portat a rentar”, explica Bernadó.

En el cas del nucli de Querol, la reacció dels veïns va ser omplir les seves cases particulars de senyeres i estelades. Amb motiu de la festa major també van decidir posar una senyera on hi havia hagut l'estelada per no entrar en conflicte. Els veïns, però, s'han vist obligats a retirar-la “per por de les represàlies, manca de neteja de carrers i retirada de subvenció de festes”.

No obstant això, han anunciat que demanaran a tots els grups municipals que la senyera sigui restituïda. El president de l'Associació de Veïns també ha anunciat que properament es convocarà una reunió per analitzar tot el que ha passat, no sols per la bandera. Els veïns van haver d'habilitar i netejar un solar com a aparcament per la festa major per la negativa del batlle.

Un nom envoltat per la polèmica

No és el primer cop que Miguel Uroz és centre d'una polèmica. Cap de llista del PSC a les eleccions municipals del 2011 va ser apartat del partit socialista per un presumpte cas de corrupció urbanística que encara és a l'Audiència de Tarragona.

El 5 de març del 2011 va declarar a El Punt: “Jo no em canvio de jaqueta com fan altres cada vegada que hi ha eleccions”. Però a les municipals del 2015 es va presentar per una llista independent vinculada a la FIC. La proposta electoral d'Uroz va empatar amb la Coalició d'Independents per Querol (CIQ) i va accedir a l'alcaldia amb el suport del PSC, el partit que l'havia fet fora. Si sembla poc contradictori tot plegat, val a dir que la regidora del PSC que li ha donat l'alcaldia, al mandat anterior formava part de la llista de CiU que va donar l'alcaldia a CIQ.

L'alcalde de Querol també es va fer un nom a l'última campanya electoral interceptant un bus escolar en plena carretera i demanant als infants ocupants que els seus pares el votessin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona