la crònica

N'hi perd més que no pas n'hi guanya

L'alcalde de Sant Feliu de Pallerols i militant d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Joan Casas, ha volgut rendir comptes no només davant dels qui l'han votat, sinó davant de tot el poble, amb motiu que fa deu anys –la data exacta va ser el juliol passat– que és en el càrrec. Més enllà dels exàmens de final de curs que ha passat en els comicis a què s'ha presentat, ara ha volgut optar per una fórmula singular. Una explicació de l'evolució que ell creu que ha experimentat Sant Feliu durant aquests dos últims lustres exemplificada amb fotos i projeccions de xifres i, sobretot, com que la conclusió és bona –«Sant Feliu de Pallerols està en la direcció que li cal», sentencia ell amb convicció–, ha convidat els prop de tres-cents assistents a un refrigeri. Pagat de la seva butxaca, és clar. I és que en Casas és un alcalde i un polític singular. Segurament dels molts polítics anònims, si ens ho mirem des de la perspectiva del país, que van més enllà de les seves atribucions perquè sí. Són alcaldes i polítics vocacionals. Ell és el primer a trucar a casa d'un veí que està malalt –no hi truca, és clar per un mal de cap o un refredat–, a visitar els qui han perdut un familiar o a oferir-se pel que pugui on hi ha dificultats. No és difícil veure'l involucrat com un veí més en les activitats del poble, i més d'una vegada s'han dut a terme actes pagats en part o totalment de la seva butxaca.

Ell insisteix a parlar de l'evolució del poble i de repartir el mèrit. «Això no és només mèrit meu, sinó dels trenta regidors amb qui he compartit consistori i també dels qui han estat a l'oposició i de la societat civil local», ha dit. Joan Casas ha exemplificat el salt endavant del poble amb els més de més de 400 nous veïns que té, cosa que ha fet construir una nova llar d'infants, que s'hagi d'ampliar l'escola de primària i que s'hagi posat en marxa un centre de dia per a la gent gran i s'hagi adquirit un terreny veí per al futur geriàtric. A l'acte, hi han assistit membres de tots els partits polítics. Res més a dir-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona