Política

SERGIO SANTAMARÍA

NÚMERO 2 DE LA LLISTA GIRONINA DEL PP

“Els catalans no tenen dret a canviar la nació espanyola”

“El PP ha fet un esforç molt més contundent en inversions a les comarques gironines que altres governs espanyols”

“Catalunya no té un dèficit en infraestructures”

“Rajoy ha treballat per fer més atractives instal·lacions com l'aeroport de Girona, però les empreses volen fer negoci i Ryanair va preferir anar al Prat”

Confia a repetir al Parlament
Nascut a Còrdova fa 48 anys, Sergio Santamaría Santigosa és advocat de professió. De fet, el 20 de juliol va complir 20 anys com a col·legiat al Col·legi d'Advocats de Girona. Per tant, diu que ve d'una professió liberal. Es va afiliar al PP el 2003 i ha participat activament en el partit. Posteriorment, el 2012, va ser número 2 en la llista per a les eleccions al Parlament, darrere d'Enric Millo. Va sortir escollit i ha estat parlamentari durant la desena legislatura. Ara confia a tornar a repetir en les eleccions del dia 27 de setembre.
Una nació com l'espanyola es basa en la solidaritat
entre persones,
no entre territoris

Sergio Santamaría diu que sempre cal ser transparent, tant amb els ciutadans com amb la premsa. Assegura que no cal tenir cap tipus de reserva sobre la seva tasca, sempre que no afecti la seva vida personal.

És difícil ser parlamentari del PP, i més en un territori tan catalanista com Girona?
És dur, és complicat, i sent Girona hi ha un plus. Però també t'enorgulleix i et dóna satisfacció quan creus realment en uns principis i reps el suport de la gent. La gent de territori ho tenim difícil, però alhora això et brega, et dóna caràcter.
Quins són aquests principis?
Són els de llibertat i solidaritat entre espanyols. Aquests dos principis són les potes d'un projecte polític sòlid i ajuden a tenir coherència.
Precisament una de les reivindicacions de Catalunya és que aporta més que rep. On és aquí la solidaritat?
Una nació com l'espanyola es basa en la solidaritat entre persones, no entre territoris. Jo no vull calibrar si Catalunya aporta més diners que Extremadura. Jo el que vull és que el ciutadà català que té més recursos ajudi el ciutadà extremeny que en té menys. I, recíprocament, hi ha ciutadans extremenys que tenen un compromís amb els catalans. Pensar en solidaritat entre territoris crea rivalitats.
I com s'explica que hi hagi malestar? No pot ser que aquesta solidaritat no sigui equitativa?
Perquè hi ha un error de concepte. Insisteixo que el més important és guiar-se per les necessitats de les persones individuals. A Espanya cal buscar una coresponsabilitat global, i les inversions han de ser equitatives o molt similars entre territoris. Cal millorar el finançament de Catalunya, sí, sense cap dubte, però la millora ha de ser compassada perquè sigui harmònica amb la resta d'Espanya. Si hi ha disfuncions, cal corregir-les.
Digui'm algunes disfuncions.
Si es creu que Catalunya té un dèficit d'infraestructures, que jo crec que no, doncs cal corregir-lo. A Girona, per exemple, hi ha l'N-II, però és un dèficit que ja s'està corregint. Si recordem la inversió que va fer el govern del PSOE, veurem que el PP ha fet un esforç molt més contundent. Això demostra que el govern de Rajoy ha posat la mirada en les comarques gironines. I, en el cas del TGV, som l'única comunitat autònoma que té cinc estacions de tren d'alta velocitat. I em sembla insolidari que, ara que Catalunya té una xarxa ferroviària molt avançada i moderna, es critiqui la construcció del TGV en altres territoris espanyols perquè no és rendible. Crec que qualsevol comunitat espanyola també té dret a gaudir de la mateixa qualitat en serveis públics.
Hem perdut una oportunitat d'or a l'aeroport de Girona amb la marxa de Ryanair?
És un problema derivat de la lliure competència. L'aeroport de Girona és molt important per a l'arribada de turisme, i per això el PP ja ha treballat per afavorir infraestructures com aquestes i fer-les atractives. Però no hem d'oblidar que les empreses que s'instal·len en territori espanyol volen fer negoci. En aquest cas, si a Barcelona hi ha més volum de viatgers, doncs Ryanair va optar pel Prat, i això ha repercutit negativament a Girona. En aquest sentit, polítiques com les de separatisme fan que les empreses fugin. El diner és molt poruc, i les empreses no es volen instal·lar en un territori inestable.
Què passarà si la majoria de catalans volen la independència?
La democràcia sense llei no es concep. No es pot produir, és com passar un semàfor en vermell. Hi ha un pacte entre ciutadans que és la Constitució. Ni tan sols Europa comparteix aquesta posició. Són les regles del joc i cal respectar-les. La sobirania radica en el poble espanyol. El poble català té dret a escollir el seu Parlament i els seus representants, però no té dret a canviar la nació espanyola. Això ha de ser decidit per tots els espanyols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona