Política

SERGI SABRIÀ

NÚMERO 9 DE LA LLISTA GIRONINA DE JUNTS PEL SÍ

“Guanyarem, perquè l'alternativa és la involució”

“Sobretot cal donar el missatge que no anem contra ningú, sinó que hem après dels errors que ha comès l'Estat espanyol amb els catalans”

“El país demanava unes eleccions definitives des de fa molt de temps, i el 27-S ho són”

“Hem creat una eina absolutament excepcional que és Junts pel Sí, per tirar endavant el repte de país”

Exalcalde,diputat i regidor
Sergi Sabrià va néixer un 2 de juliol del 1975 a Palafrugell. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra, és militant d'ERC des de juny del 2007. Actualment és diputat al Parlament de Catalunya pel Baix Empordà i la Selva, i regidor a l'Ajuntament de Palafrugell, on va ser alcalde entre el 2009 i el 2011. A ERC, és portaveu i secretari de Comunicació Audiovisual i a Junts pel Sí forma part de l'àrea de comunicació.
Hem pactat mesures d'urgència per vetllar per prioritats clares com són la justícia social i la sanitat

L'exalcalde de Palafrugell i candidat de Junts pel Sí està convençut que guanyaran les eleccions, i ho faran amb majoria absoluta. Diu que són la clara aposta al cavall guanyador. Per què? Doncs perquè el sí a la independència és l'única garantia d'un futur amb garanties per als ciutadans de Catalunya.

Les del 27-S no són unes eleccions qualsevol. La ciutadania n'és conscient?
El país demana unes eleccions definitives des de fa molt de temps. El 27-S, sí que ho són. És molt important que els catalans siguin conscients que el 27 de setembre és la data que buscàvem i que no n'hi haurà més de plebiscitàries. En unes eleccions com aquestes, es vota i es pren una decisió transcendent de sí o no. Tots els vots que no siguin per la CUP o per Junts pel Sí es comptaran com a no.
Qui escoltarà?
És molt més important mirar cap enfora que cap endins. Amb aquestes eleccions tornem a tenir la premsa internacional absolutament pendent de Catalunya i analitzant la situació. I el més important, a ulls del món, aquestes eleccions també s'hi està donant caràcter de plebiscitàries. I no ens enganyem, des de Madrid també ho estan fent, perquè serien els primers que si no anés bé, dirien: “això s'ha acabat, fins aquí han arribat, han perdut.” Si això els serveix per a la derrota, també els ha de servir en cas de victòria.
Fins a les eleccions constituents i la proclamació de la independència, què passa amb la sanitat, els ajuts socials... el país estarà parat?
Hem de pensar que hem creat una eina absolutament excepcional que és Junts pel Sí, que guanyarà sense dubte aquestes eleccions. És excepcional perquè ens hem unit per tirar endavant un repte molt important de país i, alhora, per pactar unes mesures d'urgència per vetllar per unes prioritats clares com la justícia social i la sanitat. En la mesura que puguem, amb les dificultats econòmiques que ens trobem i ens trobarem, caldrà cuidar aquells que són més febles, i mentrestant, a la vegada, construïm les estructures d'estat necessàries.
Si surt el sí a la independència, des de Madrid acabaran de tancar l'aixeta de diner públic. Què passarà amb l'N-II, l'aeroport o d'altres?
Ningú diu i ningú ha dit que serà fàcil, ni que ens ho posaran fàcil. Si ara ens aturen l'N-II, cal pensar que ens han fet de tot amb aquesta carretera. És urgent, d'acord, però hem de ser capaços de prendre les decisions nosaltres. Quan tinguem les nostres pròpies eines, podrem prioritzar els objectius. Quan més aviat siguem capaços de recaptar els impostos i accedir al crèdit dels mercats internacionals, més aviat podrem fer efectiva aquesta viabilitat.
Veig molta feina de formigueta per poder explicar i fer entendre aquest missatge.
Trobem exemples preciosos com l'altre dia, un veí del barri de Vilartagues de Sant Feliu de Guíxols, que explicava com van arribar als anys 60 a aquest barri, i van entendre que aquella era la seva oportunitat i el van aixecar amb les seves mans, i a partir d'aquí, han tingut un futur. Aquest mateix senyor assegura que ara l'oportunitat de futur per als seus néts és la independència i el vot per Junts pel Sí. No tothom està polititzat, i hi ha persones a qui cal que els ho expliquis. Sobretot, cal donar el missatge que no anem contra ningú, sinó que hem après dels errors que ha comès l'Estat espanyol amb nosaltres. Que ens estimem el català i també el castellà perquè forma part del dia a dia de casa nostra. Si ho fem bé, si som capaços d'explicar aquest missatge a tothom, guanyarem.
I si surt que no?
Sortirà que sí, guanyarem! Perquè l'alternativa és una voluntat involucionista de l'autogovern de Catalunya. Amb el no estarem molt pitjor, d'això no n'hi ha cap dubte. El govern espanyol continuarà recentralitzant, perdrem molt. Aniran a totes.
Les pròximes eleccions, que són les espanyoles, també són importants?
Seran unes eleccions que també seran importants per demostrar la nostra força i que segurament ens haurem de presentar. Perquè llavors ja haurem fet la part declarativa d'independència, i haurem mostrat arreu la nostra voluntat. Però encara no estarà tota la feina feta. Insisteixo, cal tenir en compte que d'eleccions plebiscitàries només n'hi ha una, i són les de la setmana que ve.
Però si es proclama la independència i es trenca amb l'Estat espanyol, quin sentit té presentar-se a les eleccions estatals?
Perquè no hem d'oblidar que hi ha una part de negociació amb l'Estat espanyol. Però en tot cas, aquest debat sobre què farem sobre les eleccions estatals l'hem de tenir a l'endemà del 27-S. No es pot prendre ara una decisió, perquè no sabem on estarem. En tot cas després decidirem allò que ens faci més forts com a país. Però el que segur segur que no hem de permetre és fer que les eleccions espanyoles siguin un segon plebliscit. Perquè de plebiscit només n'hi pot haver un, i serà el 27-S.
Què els diria a aquells electors desmotivats que veuen com el procés s'està eternitzant en el temps?
Que ara sí que ha arribat el moment clau. Tothom que va anar a votar el 9-N sabia que era un pas més en el camí, però que no era el definitiu. El definitiu és ara. El 27-S és l'única manera d'aconseguir posar unes urnes i que el seu resultat tingui validesa després de la demostració de força del 9-N.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona