Política

Albiol instarà a sortir al carrer si guanya el Sí

Els partits no independentistes deixen sol el líder del PP amb la proposta

El candidat del PP, Xavier García Albiol, va arribar a la roda de premsa a l'ACN amb un missatge clar, que és el primer que va donar: una Catalunya independent quedarà fora de la Unió Europa i això tindrà conseqüències catastròfiques per a les empreses i les famílies. D'aquí va brandar el papus del “corralito”, advertint específicament als jubilats que tindrien problemes per “treure la pensió”. Albiol no estalvia agressivitat verbal i, arran de les preguntes dels periodistes, va donar un titular encara més contundent: “Si Junts pel Sí té la majoria haurem de sortir al carrer, fer aixecar la gent que s'ha quedat a casa.” El candidat popular va argumentar la seva “crida a la mobilització” passat el 27–S –i no abans– dient que així defensaria “els que se senten espanyols i catalans”.

Amb això, va obviar la mínima capacitat de mobilització que han tingut els intents de manifestacions unionistes, i es va limitar a dir que la seva proposta no hi tenia res a veure. Seria “un moviment pacífic però igualment contundent” en cas de triomf de l'independentisme: “Més enllà del resultat a les urnes, has d'exterioritzar el teu sentiment i la teva força.”

La resta de partits no independentistes van deixar sol a Albiol amb la seva proposta. Inés Arrimadas (C's) no es planteja un escenari com aquest, i va afirmar que preferia “mobilitzar el no a les urnes”. Davant els sondejos que perfilen C's com a segona força al Parlament, Albiol va assegurar que el seu partit tenia enquestes que els indiquen que estan retallant la distància. Miquel Iceta (PSC) va recomanar al líder popular fer una proposta en positiu si vol vèncer l'independentisme, i Lluís Rabell (Catalunya Sí que es Pot) va qualificar-ho de proposta “guerracivilista”. Albiol, en una visita a Roses, encara va tenir temps de donar un altre titular: “Votar el PP és llançar el vot.” Unió s'hi va tornar responent-li que “votar el PP és llançar benzina al foc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona