Política

Santamaría a Mas, sobre l'acció exterior: “Ha obtingut el pitjor dels fracassos”

“Tots els líders mundials li han dit alt i clar que no té sentit el que està fent”, assegura la vicepresidenta espanyola

“Un pot gastar molts diners amb aquestes campanyes però la raó ni la legalitat internacional no es compra”, afirma

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat aquest divendres que els esforços de la Generalitat i del seu president, Artur Mas, per obtenir suports internacionals han obtingut “el pitjor dels fracassos” perquè “tots els líders mundials”, citant Obama, Merkel, Cameron i el president de la Comissió Europea, “li han dit alt i clar que no té sentit el que està fent”. “Un pot gastar molts diners amb aquestes campanyes però la raó ni la legalitat internacional no es compra” i Mas “potser hauria de donar explicacions dels diners que ha gastat” en aquesta finalitat. Per contra, segons la vicepresidenta, “tothom li ha deixat molt clar sense necessitat de gastar res”.

La vicepresidenta ha fet aquestes manifestacions després que El País hagi publicat aquest divendres que la Generalitat ha enviat a les ambaixades amb seu a Madrid 20 memoràndums on defensa la independència. Segons el rotatiu, en aquests documents apunta que si les forces sobiranistes aconsegueixen la majoria el govern espanyol tindria la responsabilitat de negociar políticament una transició a la independència.

Sáenz de Santamaría ha respost que Mas i alguns membres del seu govern porten “bastant temps” gastant “molts diners i molts esforços en projectar internacionalment la seva estratègia i provant de convèncer el món la seva particular visió d'Espanya i de Catalunya, de la seva història i la seva legalitat”.

Segons la vicepresidenta, “malgrat tots aquests esforços” el president de la Generalitat ha obtingut “el més rotund dels fracassos” perquè “tots els líder mundials li han dit alt i clar que no té sentit el que està fent”.

“Un pot gastar molts diners i esforç amb aquestes campanyes però no es compra la raó ni la legalitat internacional, ni el sentit dels temps, i potser ha de donar explicacions dels diners que ha gastat en un rotund fracàs perquè per moltes cartes, recursos i esforços que facin la legalitat internacional, la visió del que és el futur, li ha deixat tothom molt clar sense necessitat de gastar res”.

“Ell gastant molt ha obtingut el pitjor dels fracassos”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona