Política

Dia de reflexió en família dels candidats gironins

Els candidats gironins van passar ahir, dia de reflexió, amb família i amics, després d'una campanya intensa

Benet Salellas, de la CUP, va participar en un acte per tancar la campanya a Perpinyà

Els candidats gironins a les eleccions d'avui, 27 de setembre, van aprofitar el dia de reflexió per descansar i estar amb la família i amb amics, després d'una campanya intensa com no podia ser d'una altra manera en uns comicis decisius com aquests. L'únic candidat que va continuar de campanya va ser Benet Salellas, de la CUP, que va participar en un acte a Perpinyà. A Catalunya, ahir estava prohibit demanar el vot, però no a la resta dels Països Catalans. I per això la CUP va aprofitar per fer actes també a Fraga, Palma i Xàtiva.

A la llista de Junts pel Sí, els tres primers candidats van destinar la jornada a estar amb la família i els amics. És el cas de Lluís Llach i Anna Caula, que van voler compensar així els dies de campanya, en què han tingut menys temps. El número 3 per Girona, Carles Puigdemont, va anar, com cada dissabte, a comprar al mercat del Lleó de Girona amb la seva dona i al vespre va ser a la festa major de Palau-sacosta, fent de jurat en el concurs de pastissos casolans. La resta del dia la va passar amb família.

A Palau-sacosta també tenia previst anar-hi Jean Castel (Ciutadans), però al concurs de dibuixos. Al matí, el candidat assegurava: “Avui els caps de campanya són la meva dona i el meu fill”, i per tant decidien ells. Al matí va anar a passejar al centre de Girona.

Marc Vidal, de Catalunya Sí que es Pot, va anar a buscar bolets amb la seva companya. Com a bon boletaire no va revelar el lloc concret on va a caçar-ne, i només va dir que era a la zona entre l'Alt Empordà i la Garrotxa perquè “els bolets han de ser gironins”. “Després de dies de ciutat, volia trepitjar la terra i disfrutar de la família”, va dir.

Rafel Bruguera, del PSC, va anar a cuidar l'hort, va agafar la bicicleta i se'n va anar a la Tallada d'Empordà a veure la néta d'un any. Després va saldar la conversa que tenia pendent amb la néta gran de quatre anys, perquè feia dies que li havia preguntat què hi feia la seva foto penjada als fanals, en veure els cartells electorals. “Li vaig dir que ja li ho explicaria. Ja em va passar la segona vegada que em vaig presentar a les eleccions municipals de l'Escala; la meva filla, que llavors tenia sis anys, també m'ho va preguntar”, recorda.

Xavier Dilmé (Unió) es va agafar el dia de relax, per llegir i ordenar paperassa. També va dinar amb uns amics que celebraven 70 anys i va sopar amb la família.

Enric Millo (PP) va aprofitar “per fer coses normals del dia a dia que el ritme de la campanya” no li havien permès fer. Com ara graduar-se les ulleres o passar la ITV del cotxe. També va tenir un dinar familiar.

Pantalla a Palamós

A Palamós avui s'ha organitzat el seguiment dels resultats electorals al Casino - Plaça Murada. Ho organitza l'ANC de Palamós i no Junts pel Sí com dèiem erròniament en l'edició de divendres.

LES FRASES

Com cada dissabte, vaig a comprar al mercat amb la meva dona
Carles Puigdemont
número 3 de junts pel sí a girona
Vaig dir a la meva néta que li explicaria per què la meva foto és penjada als fanals
Rafel Bruguera
cap de llista del psc a girona
Tenia un dinar amb companys que celebren 70 anys. Dia amb amics i família
Xavier Dilmé
candidat d'unió a girona

510.820 gironins, cridats a votar

Avui 510.820 gironins estan cridats a les urnes. Segons dades del Departament de Governació, el cens dels gironins és de 495.606 més els 15.214 que consten com a residents a l'estranger. Avui a la demarcació obriran un total de 399 col·legi electorals, on s'instal·laran 823 meses. Durant la jornada d'avui, hi ha 2.469 gironins que han estat escollits com a membres titulars de les meses de votació i 4.938 que consten com a suplents. Els gironins escollim avui 17 diputats al Parlament de Catalunya. En aquestes eleccions plebiscitàries s'hi presenten un total d'onze candidatures, tot i que les més conegudes són set: Junts pel Sí, la CUP, el PSC, el PP, Catalunya Sí que es Pot, Unió i Ciutadans. Pel que fa a aquestes candidatures, les persones que en formen part són 187, de les quals 104 són homes i 83 són dones. Avui hi haurà disponibles 510.000 paperetes per cada candidatura Les votacions seran a partir de les nou del matí, quan s'obren els col·legis electorals. Estaran oberts fins a les vuit del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona