Política

Súmate insta la CUP a ser “pragmàtica” i crida els independentistes a arribar un acord

Manuel Puerto defensa que Mas és “el màxim actiu” del procés

L'economista i membre de Súmate, Manuel Puerto, ha fet una crida a la CUP, i en concret al seu líder al Parlament, Antonio Baños, a ser “pragmàtica” en les negociacions amb Junts pel sí sobre la investidura de la presidència de la Generalitat. Puerto creu que el presidenciable de la candidatura de CDC i ERC, Artur Mas, és “el màxim actiu” del procés català en “la lluita externa” que segons ell es dirimeix a Europa i als Estats Units. En una entrevista al canal 324 aquest diumenge, Puerto ha instat les dues formacions a arribar a un acord i a la “confluència”, perquè per sobre de diverses posicions polítiques “molt respectables” hi ha “l'interès de Catalunya i el procés”, ha conclòs.

Puerto creu que “està molt bé la utopia” que defensa Antonio Baños però que és moment de ser “pragmàtic” i actuar així tenint en compte que Artur Mas és “el màxim actiu” en ressò internacional. Ho veuen d'aquesta manera perquè creuen que cal defensar el procés a la “batalla” a l'Estat però també a Europa i als Estats Units.

Per això, en una entrevista aquest diumenge al canal 324, Puerto ha fet una crida tant a la CUP com a la candidatura de Junts pel Sí que arribin “a la confluència” i desencallin les negociacions sobre la investidura “combinant-se”. Creu que tots els punts de vista són “molt respectables” però ha defensat que cal prioritzar “l'interès de Catalunya i el procés”.

Puerto ha defensat que la seva organització treballa per informar els catalans castellanoparlants sobre el procés i creu que la seva raó de ser rau en un debat econòmic més que identitari. “Una qüestió de dignitat”, ha dit. A més, ha assegurat que li “repugna l'intent de separar la societat per raó de llengua i origen”

D'altra banda, Puerto ha assegurat que el president de l'entitat i ara diputat electe, Eduardo Reyes, es mantindrà al capdavant de Súmate perquè no hi ha incompetència ni amb els estatuts ni amb el Parlament. Ha relativitzat les discrepàncies internes sobre el paper de Reyes a partir d'ara. De fet, en un comunicat al seu web, Súmate diu que el president va posar el càrrec a disposició de l'associació “en una ocasió” si decidia concórrer a les eleccions sota les sigles d'un partit clàssic per no vincular l'entitat a un partit. En fer-ho com a integrant d'una candidatura de confluència com Junts pel Sí, “cau pel seu propi pes”. Aquest dimarts Reyes hauria plantejat un altre cop el debat i “la gran majoria” de la junta va descartar que fos un problema per “la transversalitat i excepcionalitat” de la llista. Per legitimar-ho, Reyes ha convocat una Assemblea General oberta als simpatitzants, que es durà a terme abans de la data ordinària, el 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona