Política

Arrimadas reclama per a C's una vicepresidència a la Mesa del Parlament

La líder del partit a Catalunya anuncia que renuncia “als privilegis, al plus de sou, al cotxe oficial i als assessors” que podria demanar com a cap de l'oposició

La líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha reclamat aquest dilluns al matí que el seu partit tingui almenys una vicepresidència del Parlament de Catalunya a la Mesa de la cambra, en base al resultat electoral del passat 27 de setembre. Arrimadas creu que és “evident”, “lògic” i el que “pertoca a Cs”, i per això ja ha llençat l'exigència, tot i que no està negociant amb la resta de formacions encara. D'altra banda, la que fos número u de C's a les eleccions del 27-S ha anunciat que renuncia a “tots els privilegis” que podria reclamar com a cap de l'oposició, i que per tant no cobrarà “el plus de sou” ni tindrà “cotxe oficial i assessors”.

En dues setmanes el Parlament es constituirà i cada partit intenta ja marcar les seves prioritats de cara a la composició dels òrgans de la cambra. Com a segon partit més votat i en liderar l'oposició, Arrimadas ha reclamat aquest dilluns una vicepresidència a la Mesa de la cambra. I és que la diputada electa creu que aquest -i potser també un lloc més entre els secretaris- és el paper institucional que li correspon a Cs.

“Esperem tenir la representació que ens toca per nombre de diputats. Som els líders de l'oposició i la segona força més votada, hem de tenir una representació adient”, ha sentenciat Arrimadas en roda de premsa, tot concretant que “una vicepresidència és el que ens tocaria, i no cal ni dir-ho; és una evidència”. Amb tot, com les converses tot just han començat i no hi ha cap negociació ni cap “acord” amb la resta de formacions, Arrimadas afirma que “no sabem si Junts pel Sí seran capaços de respectar aquesta evidència”.

Primer trobada dels 25 diputats al Parlament

D'altra banda, Arrimadas ha explicat que aquest dimarts tindrà la primera reunió del que serà el seu grup parlamentari a la cambra catalana. Més enllà de determinar que, amb tota probabilitat, ella presidirà el grup, la trobada servirà per definir qui serà els portaveus i les funcions de cada diputat.

A més, Arrimadas ha anunciat ja aquest dilluns que no vol reclamar cap dels “privilegis” que la llei del President preveu per al cap de l'oposició al Parlament. “No cobraré el plus del sou, ni tindré cotxe oficial ni assessors”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona