Política

El portaveu de Compromís per Crevillent cedirà més de 4.400 euros anuals al banc d'aliments

El diputat José Manuel Penalva renúncia a cobrar per assistir als plens i comissions de l'Ajuntament

El diputat provincial de Compromís i regidor portaveu d'aquesta formació a Crevillent, José Manuel Penalva, ha renunciat a percebre des de l'1 d'octubre qualsevol tipus de retribució per assistències a plens i comissions en l'Ajuntament de Crevillent.

El 50% dels diners als que renuncia Penalva, poc més de 4.400 euros anuals, anirà destinat al banc d'aliments gestionat per la Coordinadora d'Acció Social, composta per Creu Roja, Càrites i la Conferència de Sant Vicent de Paul.

El 50% restant serà utilitzat per a millorar les retribucions del personal eventual adscrit al Grup Municipal de Compromís, que actualment percep 800 euros mensuals. La renúncia, un compromís electoral públic de Penalva en cas d'obtenir una remuneració com a diputat provincial, va ser presentada per registre la setmana passada.

Així, el gest del diputat crevillentí coincideix amb l'inici de les retribucions per la seua labor en la Diputació alacantina, inexistents fins al passat 1 d'octubre.

Des d'aquesta data i per acord del propi grup de Compromís en aquesta corporació, Penalva tindrà un règim de dedicació exclusiva i percebrà un salari d'acord al règim econòmic aprovat el passat mes de juliol de 68.000 euros bruts anuals.

El diputat, qui també farà públic els pròxims mesos el seu salari íntegre i desglossat, abandona així la seua labor professional com a funcionari en l'Ajuntament d'Elx per a dedicar-se plenament a les labors de portaveu municipal i com a diputat provincial.

Reduir salaris

Penalva ha reconegut la necessitat de rebaixar els salaris dels diputats provincials d'Alacant, retribucions no ajustades a la realitat actual i, comparativament, molt superiors a les de la Diputació de València i similars als quals cobra un membre del Consell de la Comunitat Valenciana.

En l'actualitat, els sous en la institució oscil·len des dels 90.000 euros de Sánchez als 68.000 de la resta de diputats amb dedicació exclusiva, passant pels 75.000 dels vicepresidents.

Aquests sous són els que van aprovar el PP i Ciutadans per a tots els diputats provincials amb dedicació exclusiva i que únicament van comptar amb el rebuig de Compromís i del propi diputat crevillentí.

La formació, a més, va presentar una esmena perquè es rebaixaren el 15% totes les retribucions i que va ser rebutjat igualment per PP i Ciutadans, grups que disposen de la majoria en l'hemicicle provincial.

No obstant açò, i arran de la pressió de Compromís, el diputat de Ciutadans ha experimentat un canvi d'opinió que presumptament espentarà al president de la Diputació, César Sánchez, a iniciar una negociació de la qual sorgisca una rebaixa dels salaris que començarà a aplicar-se l'1 de gener de 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona