Política

Romeva, sobre el full de ruta de la CUP: “Hi estic d'acord pràcticament en tot”

Sobre el candidat a la presidència de la Generalitat, ha assegurat que “el qui” ha de ser “secundari” i s'ha mostrat convençut que aquesta qüestió “es resoldrà”

El cap de llista de la candidatura de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha assegurat aquest divendres que està “d'acord pràcticament en tot” el full de ruta que la CUP va presentar aquest dijous al vespre a Barcelona. Romeva afirma que JxS està d'acord amb que és més important el “què, el com i el quan” més que no pas el qui, tal com també defensa la CUP. Per això considera que hi ha un “altíssim grau de coincidència” i per tant veu com un fet arribar a un acord, tot i que sense pressa: “Tenim molt de recorregut i el clima és molt bo”, ha afirmat en una entrevista a El món a RAC1.

També ha coincidit amb la CUP en no supeditar el qui, al què i al com anar cap al procés de “desconnexió” amb l'Estat i construir una República Catalana. Per Romeva, el procés constituent “va de dalt a baix i no depèn d'una sola persona”. “El qui sempre ha dem dit que ha de ser secundari”, ha assegurat, tot deixant clar que també és important. “Trobarem una fórmula sobre el qui”, s'ha mostrat convençut, tot reiterant que “davant la magnitud del repte, el qui és important però no parlarem només d'una sola persona”. “Aquest tema es resoldrà”, ha insistit tot remarcant que ara Junts pel Sí no pot canviar el relat que ha mantingut fins ara en què s'ha proposat Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat.

Preguntat sobre els crits de “Romeva, president”, que es van sentir aquest dijous a la conferència de la CUP, el cap de llista de JxS ho ha considerat anecdòtic i ha reiterat, com segons ha fet des de fa tres mesos, que “no he estat ni sóc candidat a president”. “He reiterat aquesta idea des del principi i no sé com fer-ho més clar”, ha comentat.

Romeva ha defensat que aquest procés cal fer-lo “bé” i tant ràpid com sigui possible. “Si no estigués convençut que això acabarà amb una República catalana” no hagués acceptat encapçalar la candidatura unitària, ha remarcat.

Pel que fa a les negociacions amb la CUP; Romeva ha fit que “hi ha molt d'espai a recórrer” i que si estan “anant lents” és perquè es vol arribar a un bon acord i “això reclamar que parlem de tot” amb un únic objectiu: respondre de forma “clara” al mandat clar que va sortir de les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona