Política

Meritxell Borràs aposta per “un marc de legalitat catalana” 

La consellera de Governació i Relacions Institucionals indica que les negociacions amb la CUP, que “es porten d'una forma discreta, com ha de ser per tenir bon port final”

La dirigent Convergent avança que el govern portarà als tribunals espanyols i europeus els problemes amb el vot per correu el 27-S

La consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat en funcions, Meritxell Borràs, s'ha mostrat aquest dissabte a favor de, en les negociacions de Junts pel Sí amb la CUP, establir “un marc de legalitat catalana”, encara que ha eludit parlar de “ruptura” amb Espanya. 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Meritxell Borràs ha indicat que les negociacions entre Junts pel Sí (CDC, ERC, ANC i Òmnium Cultural) amb la CUP serà un dels assumptes que s'abordin en el consell nacional de Convergència que se celebrarà avui a Bellaterra (Vallès Occidental). 

Davant les exigències de la CUP, que aposten per la ruptura amb l'Estat per establir una “república catalana”, la consellera de Governació ha assenyalat que el seu objectiu és “tenir una legalitat catalana” i ha afegit que “la majoria de ciutadans vol un marc de legalitat que doni resposta a les seves necessitats, ha de ser el nostre, el català, cap altre”. 

El consell nacional de CDC analitzarà, entre d'altres assumptes, les conseqüències polítiques del 27-S i les negociacions amb la CUP, que “es porten d'una forma discreta, com ha de ser per tenir bon port final”. 

D'una altra banda, la titular de Governació en funcions ha volgut subratllar que de les 47 lleis aprovades pel Parlament en la passada legislatura, 19 van ser portades davant el Tribunal Constitucional (TC) que les ha parat o està en vies de fer-ho, i ha passat el mateix amb 23 normes que no tenen rang de llei.

En aquest sentit, ha subratllat que un decret com el de pobresa energètica, amb el qual es volia donar resposta a les persones que pateixen més, també ha estat portat al TC i s'ha parat “de forma incomprensible” per un tribunal que considera “polititzat”. 

Borràs ha fet especial èmfasi en la previsió del govern català de denunciar davant totes les instàncies judicials espanyoles i europees els problemes que han constatat en el vot per correu en les passades eleccions autonòmiques del 27-S.

Ha criticat, especialment, que la Junta Electoral Central (JEC) prolongués el termini de vot per als membres de l'exèrcit i no fes el mateix amb d'altres ciutadans, i ho ha qualificat “d'escàndol”.  “S'ha vulnerat el dret fonamental de poder votar, pel que anirem fins al final amb totes les conseqüències, als tribunals espanyols i en els europeus”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona