Política

Iceta veu molt difícil que CUP investeixi Mas i allarga la mà a Junts pel Sí 

El líder del PSC llança està disposat a parla amb tots aquells que vulguin un “camí diferent” que no sigui “fora de l'Estat de Dret”

El líder del PSC, Miquel Iceta, veu “enormes dificultats” en el fet que la CUP pugui investir el president en funcions, Artur Mas, i per això ha allargat la mà a “una part” de Junts pel Sí que vulgui un “camí diferent” que no sigui “fora de l'Estat de Dret” i serveixi per millorar autogovern i finançament. 

El líder de la CUP al Parlament, Antonio Baños, ha afirmat que la seva formació manté el seu ‘no' a la investidura com a president de la Generalitat del candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, entre d'altres motius perquè no creu “en el tot o res” i que “tot quedi parat per una sola persona”.  Posicions que evidencien, per a Iceta, que “les dificultats per a la investidura de Mas són enormes”, ja que són dues forces que l'únic que tenen en comú és “estar a favor de la independència”. 

En declaracions a Antena 3, ha opinat que l'independentisme “no pot seguir en un camí l'únic objectiu del qual és la independència”, ja que “no tenen mandat per això, després d'haver guanyat les eleccions, però han perdut el seu plebiscit”. 

Per això, ha llançat un missatge a “la part de Junts pel Sí” que “estigui disposada a parlar d'altres coses, discutir i posar-se d'acord” per formar un govern entre diverses formacions de tot l'espectre polític català, en el que fa una setmana ell mateix va batejar com un gran coalició per al seny. 

“Faig una oferta a tots els qui vulguin fer un camí diferent, que no acabi fora d'Estat de Dret, sinó per a un major autogovern, millor finançament i polítiques públiques que resolguin els problemes de la gent”, ha indicat. 

D'altra banda, ha opinat que la imputació de Mas pel 9-N no acabarà en inhabilitació i “no prosperarà ni hi haurà sanció penal”, i ha demanat que es “deixi treballar la justícia sense interferències”, en al·lusió a la concentració en suport de Mas davant els tribunals, a l'hora que ha considerat que l'actitud del PP de “judicialitzar” aquesta qüestió mostra “el fracàs de la política”. 

Finalment, s'ha referit al ball de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en un programa de televisió: “Quan jo vaig ballar el PP em va criticar molt, però finalment s'han rendit a l'evidència, que és millor ballar que plorar. Si s'ha arrencat a ballar, espero que tard o d'hora s'arrenqui amb la reforma constitucional, espero portar-la també a aquest ball”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona