Política

La CIQ de Querol denuncia menyspreu de l'alcalde a la memòria de Companys

Miguel Uroz tomba una moció per tornar a l'entrada del poble la senyera que va fer retirar a l'agost

L'abstenció del PSC frustra l'intent de sortir de l'AMI

El regidor de la Coalició d'Independents per Querol (CIQ), Jordi Pijoan, ha denunciat la “falta de respecte” del govern municipal l'aniversari de l'afusellament de Lluís Companys. Al llarg del 15 d'octubre el balcó de l'ajuntament de Querol (Alt Camp), que encapçala Miguel Uroz, va tenir la senyera completament embolicada al pal mentre la bandera espanyola onejava. El balcó presentava el mateix aspecte una setmana abans.

L'actitud de l'alcalde envers la senyera ja va quedar palesa a l'agost, quan va instar els veïns del nucli a retirar la que havien instal·lat a l'entrada del poble. La senyera substituïa una estelada que el mateix alcalde, en una de les primeres actuacions al càrrec, havia fet retirar junt amb una bandera que onejava al nucli de Valldossera. En aquest últim cas, la protesta de la parròquia, propietària dels terrenys, el va obligar a tornar-la-hi a posar. “Les banderes les vull als centres oficials de l'Ajuntament, no al carrer”, va argumentar Uroz sobre la polèmica. Llavors ja tenia embolicada la senyera al pal del balcó de l'Ajuntament.

Des de la polèmica amb els veïns, l'alcalde de Querol ha posat la bandera espanyola al balcó, quan en el mandat anterior no hi era, i ha intentat que l'Ajuntament sortís de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La proposta d'Uroz es va portar a ple el 2 d'octubre argumentant que el vot contrari a la independència el 27-S al municipi superava els vots favorables. Per fer quadrar l'argument, va sumar els vots del CSQP (39) als de C's (53), PSC (43) i PP (35) per superar els de JpS (121) i la CUP (26).

Uroz no se'n va sortir perquè hi va haver l'empat dels tres vots dels regidors del seu Grup Independent per Querol (GIPQ-FIC) amb els tres de la CIQ, que ho van rebutjar. La clau va ser l'abstenció de la regidora del PSC, soci de govern, que en el mandat anterior havia votat a favor d'entrar en l'AMI. Tot i que en el ple es va mirar d'emprar el vot de qualitat, aquest vot no és aplicable perquè calia majoria absoluta. Uroz, en canvi, sí que se'n va sortir a l'hora de rebutjar una altra moció presentada per la CIQ sol·licitant tornar a penjar la senyera que havia fer treure a l'agost. Els quatre vots de CIPQ-FIC i PSC van impedir que prosperés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona