Política

La candidata alemanya ferida en un presumpte atac xenòfob guanya les municipals a Colònia

Henriette Reker, que encara està hospitalitzada, hauria obtingut el 51% dels vots a la quarta ciutat del país

Un home de 44 anys va atacar la candidata independent presumptament per la seva defensa de l'acollida de refugiats

La candidata independent a l'alcaldia de Colònia Henriette Reker, responsable de l'acollida de refugiats en aquesta ciutat alemanya, s'ha imposat aquest diumenge per una clara majoria als comicis municipals, celebrats un dia després que resultés greument ferida en un atac de caire presumptament xenòfob.

Reker, de 58 anys i encara a l'hospital després de ser operada d'urgència aquesta nit, hauria obtingut el 51 % dels vots, segons els resultats difosos a partir de les dades de 750 centres de votació, del total d'1.024 d'aquesta ciutat, la quarta d'Alemanya amb 800.000 electors.

La candidata sortia d'entrada com a favorita, ja que malgrat concórrer com a independent tenia el suport de conservadors, verds i liberals.

Els comicis municipals a Colònia s'han celebrat sota l'impacte de l'atac sofert per la política per part d'un home de 44 anys, aturat i amb passaport alemany, que després de la seva agressió va dir que havia actuat per xenofòbia.

L'agressor ha passat aquest diumenge a disposició del jutge d'instrucció sota els càrrecs d'intent d'assassinat i de lesions greus a altres quatre persones, acompanyants de la candidata i ciutadans que es trobaven al lloc de propaganda electoral on es va produir l'atac.

Segons el setmanari Der Spiegel, l'atacant va militar als anys noranta en un grup neonazi identificat amb els orígens del nacionalsocialisme.

La cancellera Angela Merkel i representants de la resta de l'espectre parlamentari alemany s'han declarat impactats pel succès, que segons el ministre de l'Interior, Thomas de Maizière, reflecteix la creixent crispació al país davant la crisi dels refugiats.

Reker s'havia distingit durant la seva campanya electoral per la seva defensa de la necessitat d'integrar els peticionaris d'asil.

La incessant arribada de refugiats –s'espera que aquest any Alemanya rebi entre 800.000 i un milió de desplaçats– divideix el país. Merkel s'ha vist pressionada des de les seves pròpies files conservadores perquè aturi l'arribada de sol·licitants d'asil.

Els atacs xenòfobs a centres de refugiats i situacions d'assetjament a polítics identificats amb l'acollida de refugiats s'han disparat, en paral·lel a les tensions i agressions entre residents d'albergs i campaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona