Política

Cs, PSC, PP i Catalunya Sí que es Pot reclamen que JxSí no tingui majoria absoluta a la mesa del Parlament

Ciutadans, socialistes i ecosocialistes donen per feta una majoria independentista a l'organisme però demanen que la CUP ocupi un dels quatre llocs

El PP considera que aquest seient els correspon a ells perquè tenen un diputat més que l'esquerra independentista

Ciutadans (Cs), PSC, PPC i Catalunya Sí que es Pot reclamen que Junts pel Sí (JxSí) no tingui majoria absoluta a la mesa del Parlament, ja que tampoc la té a l'hemicicle.

Aquesta és la principal demanda que les forces de l'oposició han exposat durant la reunió que els grups parlamentaris han mantingut aquest dilluns per intentar acordar diversos aspectes de funcionament de la nova legislatura, entre els quals la composició de l'òrgan de govern de la cambra.Com que no hi ha acord, s'han emplaçat a dijous per celebrar una nova reunió.

Ciutadans, PSC i Catalunya Sí que es Pot accepten que hi haurà majoria independentista a la mesa, però reclamen que la CUP ocupi almenys un dels quatre llocs i JxSí no acapari quatre dels set seients, ja que tampoc té majoria absoluta a l'hemicicle. Aquests tres partits tenen assegurat un representant a la mesa.

L'esquerra independentista s'ha compromès a donar una resposta sobre tot plegat dijous, en una reunió que tindrà lloc a les 13 hores al Parlament i on s'intentarà desencallar definitivament aquesta qüestió.

En canvi, els populars veuen en perill la seva representació consideren que ha de ser la CUP, que té un diputat menys que el PP, qui ha de quedar fora de la mesa, i no ells. Segons els populars, JxSí hauria de tenir tres representants, i els altres quatre se'ls haurien de repartir entre ells, Cs, el PSC i Catalunya Sí que es Pot.

Tampoc hi ha acord de moment sobre la ubicació de cada grup parlamentari a l'hemicicle. Junts pel Sí pretén ocupar les primeres fileres de les dues bancades, barrejant-se amb la CUP, i deixar per a la resta les fileres superiors. En canvi, alguns grups de l'oposició reclamen que hi hagi una divisió més clara en dos blocs, de forma que qui doni suport al govern quedi en una de les dues bandes i la resta a l'altra.

Pel que fa als despatxos, Junts pel Sí i el PP ocuparan l'ala dreta (on actualment estava CiU i els populars), mentre que la resta es queden l'esquerra.

No hi ha confirmació oficial sobre la data de constitució del Parlament, però els grups treballen amb la previsió d'esgotar els terminis i que es convoqui el ple dilluns 26.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona