Política

Santamaría qüestiona que Forcadell presideixi el Parlament perquè no representa “la majoria” dels catalans

Assegura que més de la meitat dels ciutadans “no han secundat les idees i el procés independentista”

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha qüestionat aquest dimarts que la candidata de Junts pel Sí i expresidenta de l'ACN Carme Forcadell esdevingui la presidenta del Parlament de Catalunya. Segons Sáenz de Santamaría, en la mesura que “una majoria dels catalans” no van votar a favor de les forces independentistes, Forcadell no representa el sentir majoritari de la societat catalana, fet que, al seu entendre, la invalida per esdevenir la nova presidenta de la cambra catalana.

En declaracions a la premsa després de presentar el Pla per a l'Impuls de les Tecnologies del Llenguatge a l'Instituto Cervantes de Madrid, Sáenz de Santamaría ha assegurat que els ciutadans van deixar un missatge “molt clar” el 27-S que no es correspon amb el perfil de la presidenta del Parlament.

“Alguns volien convocar aquestes eleccions com a plebiscitàries quan no ho permetia la llei, però a més l'objectiu polític que buscaven ha estat negat a les urnes perquè la majoria política dels catalans no han secundat ni les idees ni el procés independentista”, ha dit, i “malgrat això tindran com a presidenta del Parlament de Catalunya una persona que no comparteix la tesi de la majoria dels catalans”.

En contra d'eliminar la religió del currículum

La vicepresidenta del govern espanyol també ha criticat la proposta del PSOE d'eliminar l'assignatura de religió del currículum escolar. Segons Sáenz de Santamaría la qüestió ja està resolta a la Constitució: “Espanya és un estat aconfessional que té en compte les singularitats i creences de la població espanyola i on es respecta la llibertat ideològica, religiosa i de culte, i aquest és l'entorn on ens hem de moure”, ha dit. Segons Sáenz de Santamaría el PSOE hauria de tenir “molt present les circumstàncies de la societat espanyola i les seves creences”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona