Política

La CUP diu que l'escorcoll a CDC no altera la negociació però reitera que no vol Mas de president

L'esquerra independentista considera que la “motxilla” de corrupció del partit que lidera pot afectar el procés

Deixa “a la taula de JxSí” proposar un altre nom per poder investir-lo

Els escorcolls i les detencions de l'operació Petrum, relacionats amb presumptes casos de corrupció de CDC, no afecten la posició de la CUP en la seva negociació amb Junts pel Sí (JxSí). En qualsevol cas, la formació reafirma que no investirà Mas perquè presideix un partit que porta un “bagatge històric” de corrupció que pot “perjudicar el procés independentista”.

“La motxilla que porta CDC de corrupció i de casos de finançament il·legal no ha d'afectar el conjunt de l'independentisme”, ha manifestat un dels portaveus de l'esquerra independentista al Parlament, Albert Botran.

L'escorcoll d'aquest dimecres a la seu convergent no canvia els plantejaments de la CUP. L'esquerra independentista manté la negociació amb Junts pel Sí però reitera el seu rebuig a investir l'actual president del govern perquè és el cap d'un partit al qual atribueix un “bagatge històric” de sospites de corrupció. Per aquest motiu, deixa “a la taula de JxSí” proposar un altre nom per poder investir-lo.

“No altera la nostra posició perquè, de fet, ja hem anunciat que la motxilla que porta CDC en aquesta qüestió de la corrupció i del finançament il·legal no ha d'afectar al conjunt de l'independentisme. I nosaltres, moltes vegades hem lligat el fet que la presidència no recaigui en Artur Mas a aquest bagatge històric. Mas, personalment, no té cap implicació demostrada ni en fase d'investigació en aquests casos, però sent el president d'un partit amb aquesta motxilla pot perjudicar el procés independentista”, ha explicat Botran.

El portaveu ha evitat pronunciar-se sobre quin hauria de ser el candidat alternatiu. “És una cosa que està a la taula de JxSí. Nosaltres ja hem dit que convindria que la presidència recaigués en una altra persona. Els convé a JxSi valorar qui és aquesta persona”, ha conclòs.

Per la CUP, aquestes detencions i escorcolls s'emmarquen “dins la lògica històrica on el finançament il·legal no és una anècdota sinó que forma part de molts partits”.

Botran ha vinculat l'oportunitat de l'operació d'avui a una intencionalitat política, però considera versemblant la denúncia.

“La guerra bruta no pot tapar la corrupció, igual que la corrupció no pot tapar la guerra bruta. És evident la intencionalitat política en els tempos dels escorcolls o les detencions, i quan es filtra a la premsa perquè hi hagi imatges. Però això no treu que hi hagi una denuncia amb fonaments versemblants”, ha dit.

En aquest sentit, ha recordat que l'operació no parteix de la Udef ni d'una fiscalia, sinó de la denúncia d'una regidora a Torredembarra.

Rèplica a Mas

D'altra banda, Botran ha volgut replicar al president de la Generalitat, Artur Mas, que ha definit com a difícils les negociacions que estan tenint amb la CUP.

“No tenim cap intenció d'allargar les negociacions, que siguin complexes és fruit de tenir posicions diferents”, ha replicat. En la seva opinió, la CUP no té “aquesta sensació” de dificultat. “No ens agrada negociar a través dels mitjans. Nosaltres volem un acord perquè la gent vol ruptura amb l'Estat espanyol. I per això treballem”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs