Política

La defensa de Viloca recorrerà l'ordre de presó perquè la veu “exagerada”

El seu advocat explica que el tresorer de CDC ha reaccionat a la decisió del jutge amb la “serenitat” de qui té la “consciència tranquil·la”

Apunta que potser no calia que els dos empleats de CDC alliberats passessin la nit detinguts

L'advocat Xavier Melero, que defensa el tresorer de CDC, Andreu Viloca, ha anunciat aquest dijous que recorrerà davant l'Audiència de Tarragona l'ordre de presó per al seu client dictada pel jutge del Vendrell. El lletrat considera que és una mesura “exagerada”.

El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell, Josep Bosch, que investiga el presumpte pagament de comissions il·legals a l'entorn de CDC, ha decretat l'ingrés a la presó preventiva sense fiança de Viloca, a qui se li atribueixen sis delictes de corrupció, segons han informat fonts jurídiques.

El magistrat ha atès així la petició de la Fiscalia Anticorrupció, que sol·licitava l'ingrés a presó preventiva incomunicada en estimar que existeix el risc que pugui destruir proves.

Xavier Melero ha explicat que Viloca ha reaccionat davant la decisió del jutge amb “la serenitat de la persona que té la consciència tranquil·la, de qui no ha fet res malament”.

Sobre la decisió del jutge de deixar en llibertat els dos empleats de l'àrea financera de CDC detinguts ahir, sense haver declarat davant del jutge, el lletrat ha opinat que “potser no feia falta que passessin la nit a la presó”.

El secretari del patronat de la fundació Catdem, Carlos del Pozo, i Anna Dolors Benítez, administrativa del partit, han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar la nit a les dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona.

De la seva banda, el responsable de règim intern de CDC, Francesc Sánchez, ha valorat així l'ingrés a presó de Viloca amb l'argument que podria destruir proves: “Si encara queda alguna prova per descobrir [després de dos registres i diversos anys d'instrucció] em preocuparia per la bona feina de la policia”.

Sánchez ha coincidit amb Melero a l'hora de qualificar d'“exagerada” la decisió de dictar presó incondicional per al tresorer del seu partit i ha reiterat la seva confiança en ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri