Política

ERC insta el president a “fer neteja” i la CUP no se'l creu

Les explicacions d'Artur Mas no convencen l'oposició

El PSC el veu deslegitimat per liderar el futur govern, i el PP i C's li exigeixen que plegui

La comissionada Bassols, en el punt de mira

“Faci net, president!” La portaveu d'ERC Marta Rovira va demanar ahir a Artur Mas que revisi a fons el funcionament del seu partit i que prengui les decisions necessàries per allunyar qualsevol indici de corrupció. “Els ciutadans necessiten saber si han pres alguna decisió o si la prendran en el cas que hi hagi una sentència condemnatòria”, hi va afegir Rovira, abans d'insistir que la coincidència entre el moment polític i el nou capítol de l'operació Petrum III “no és casual, té intencionalitat política i és impròpia d'un estat democràtic”. En termes semblants es va expressar el diputat electe de la CUP Antonio Baños, que va ser present a la sessió com a convidat. “Estem assistint a un nou episodi de guerra bruta i a un altre espectacle jurídic i policial de l'Estat”, va subratllar, abans de marcar novament distàncies respecte del president en funcions. “Les seves explicacions no han aportat cap novetat”, així com els últims esdeveniments “no han fet moure ni una coma” els plantejaments de la CUP. “No volem la independència per salvar CDC, sinó per fer neteja en una administració que no ha de dependre d'aquest clientelisme estructural i d'aquestes martingales”, va advertir.

Llevat d'UDC, que va expressar per boca de Roger Muntanyola el seu rebuig a un sistema de comissions i compareixences “que no aboquen conclusions clares i acaben sent judicis paral·lels en els quals no volem entrar”, la resta de grups de l'oposició van coincidir a expressar la seva convicció que Mas no està legitimat per encapçalar el futur govern. Els portaveus de C's i el PP, Inés Arrimadas i Santi Rodríguez, li van exigir la dimissió i el van tornar a acusar de fer-se la víctima, una posició compartida poc després des de Madrid per Soraya Sáenz de Santamaría, mentre que Miquel Iceta el va convidar a reflexionar sobre el seu futur. Joan Herrera, que com Muntanyola s'acomiadava del Parlament, va retreure al president en funcions que mantingui trobades regulars amb Jordi Pujol i també que afirmés que es veia legitimat pels resultats de les eleccions del 27-S.

El fet que Josep Maria Bassols, detingut en el marc de les investigacions, estigui casat amb la comissionada per a la Transparència, Núria Bassols, també va ser objecte de comentari durant la sessió. S'hi van referir Marta Rovira i Joan Herrera, que van qüestionar obertament la idoneïtat de l'exmagistrada del TSJC per ocupar un càrrec “que ha d'ocupar una persona lliure de tota sospita”. Mas va expressar el seu desig de parlar amb Bassols abans de prendre cap decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona