Política

Rabell avisa JxSí que el suport de Sí que es Pot a Forcadell no anticipa futures votacions

El líder de la confluència d'esquerres al Parlament assegura que els seus cinc vots no tenen cap “lectura política” i els atribueix a una “qüestió tècnica”

Creu que la nova presidenta exercirà el seu paper amb “ equanimitat i responsabilitat”

El líder de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Lluís Rabell, ha advertit Junts pel Sí (JxSí) que el suport de part dels seus diputats a l'elecció de Carme Forcadell com a Presidenta de la Cambra en la sessió constitutiva no anticipa el sentit de futures votacions: “No hi ha cap lectura política; és una qüestió tècnica”.

Rabell ha explicat després del ple que “quan es prepara l'elecció dels membres de la Mesa, hi ha un acord entre els grups parlamentaris i es reparteixen els vots perquè pugui constituir-se la taula pactada prèviament”. De fet, ha apuntat que el tercer secretari de la Mesa, Joan Josep Nuet (CSQP), també ha rebut vots de formacions molt allunyades del seu grup. Rabell ha aclarit que tot plegat forma part d'un pacte entre grups per garantir que sortís un “resultat equilibrat” en el repartiment de l'hemicicle.

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que els vots favorables a Forcadell de cinc dels onze diputats de la seva formació “no tenen cap translació en qualsevol altra votació o debat, en particular el d'investidura”.

En aquest sentit, ha subratllat que la coalició d'esquerres “no ha canviat” el seu rebuig a la investidura d'Artur Mas.

Rabell, que ha estat un dels cinc diputats de CSQP que ha votat a favor de Carme Forcadell, ha tret ferro al discurs de la nova presidenta de la cambra.

“Des de la seva òptica independentista, [el seu discurs] és perfectament respectable i tenim la convicció que exercirà el seu paper amb equanimitat i responsabilitat, i ho ha demostrat en altres circumstàncies des de la societat civil”, ha afegit

Segons ell, el discurs ha tingut una part introductòria, més institucional, i una altra en què s'ha expressat una “declaració d'intencions”, un “parer polític i un desig”, sobre el curs que ha de prendre la legislatura.

“Els debats i treballs del Parlament demostraran si anem per un camí o per un altre. És el primer dia i no crec que calgui donar massa transcendència a les paraules introductòries que s'hi pronuncien”, ha conclòs.

Fonts de la confluència d'esquerres han subratllat que CSQP veu amb bons ulls la figura de Forcadell, a la qual volen donar “l'oportunitat de ser la presidenta de tots i totes i de ser la portaveu de tots els grups parlamentaris”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona