Política

Nou pla de millora urbana de Castell d'Empordà

Facilita l'ampliació de l'hotel a canvi de la cessió de zones verdes i l'accés al Remei

El pla de millora urbana de Castell d'Empordà va rebre el vistiplau definitiu en el ple de l'Ajuntament de la Bisbal, amb el suport de tots els regidors presents ahir al ple. Aquest pla de millora urbana serveix per desenvolupar el que hi ha previst en el nou POUM aprovat l'any passat i encaixa amb el conveni signat entre la propietat de l'Hotel Castell d'Empordà i l'Ajuntament. El pla permet l'ampliació d'uns 1.200 metres quadrats de l'hotel en una ala que prolongarà les habitacions actuals. Com a contraprestació, l'Ajuntament disposa de la cessió de zones verdes i es mantenen les condicions d'accés públic a l'ermita del Remei.

Les ordenances fiscals per a l'exercici 2016 es van aprovar també en el ple d'ahir al vespre amb els vots dels grups del govern. Els tres de l'oposició es van abstenir. Poques novetats en el plantejament fiscal de l'Ajuntament amb el nou govern tripartit. En general, tots els tributs es congelen i es mantenen els impostos que han estat vigents aquest darrer any. S'incrementen les bonificacions socials “que permet la legislació”. S'aplicava fins ara una bonificació del 20% per a les famílies nombroses, amb un límit de 200 euros, i ara la bonificació serà del 50%, amb un límit de 300 euros. S'incrementa el límit de la renda perquè s'hi puguin acollir més famílies. Es planteja una bonificació de l'IBI del 50% en el cas d'immobles on es facin noves activitats econòmiques; així mateix, en totes les activitats que s'obrin es podrà aplicar una bonificació del 50% de l'impost d'obertura d'activitats, sempre que la superfície no superi els 500 metres quadrats, una mesura que es pren perquè en quedin exemptes les grans superfícies. Es preveu també que en el cas d'ajornaments o fraccionaments de pagaments no hi hagi interessos de demora si es paga en el mateix any en curs.

D'altra banda, la regidora d'Unió, Núria Anglada (CiU), no va votar a favor en la moció de suport al president Mas, l'exvicepresidenta Ortega i la consellera Rigau amb motiu de la imputació per l'organització del 9-N. La resta de regidors sí que ho van fer.

Sense ambulància pròpia de nit

El 2 de desembre que ve l'ABS de la Bisbal, que agrupa Cruïlles, Corçà, la Bisbal, Foixà, Forallac, Palau-sator, Rupià, Ullastret, Parlavà i Ultramort, deixarà de tenir una ambulància pròpia durant la nit (de les vuit del vespre a les vuit del matí), fruit del nou concurs del servei que entrarà en vigor. Durant aquest temps, el servei quedarà cobert per un vehicle d'intervenció ràpida (VIR), amb un tècnic i un metge que cobriran tota la comarca. Lluís Sais (ERC) va explicar que es reuniria amb els responsables del SEM per saber amb quin criteri s'ha pres aquesta decisió. Hi ha el temor que la mesura serveixi per justificar més endavant alguna retallada més del servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona