Política

Vicent Zaragoza

Alcalde de Silla

“La gent ja està notant el canvi i encara no hem fet ni el 10% del que tenim pensat”

L'Alcalde de Silla no vol parlar d'un quadripartit i afirma que lidera un equip de govern fort format pels millors regidors

Per a Vicent Zaragoza, l'objectiu principal durant aquesta legislatura de la qual han transcorregut poc més de 100 dies és renovar Silla.

Quin balanç fem d'aquestos 100 dies al front del nou govern progressista?
Pense que la política s'ha d'agafar en gust, entrar per canviar les coses i ser rebel tots els dies. Si no intentes transformar el teu poble políticament estàs mort. En aquestos 100 dies hem treballat per complir l'acord per Silla que signarem els 4 partits, hem anat seguint els 10 punts: Hem publicat els comptes municipals, cap xiquet s'ha quedat sense menjador escolar, estem donant solució a les obres inacabades del poble... Tots els punts eren molt importants i estem complint-los.
A nivell pressupostari, quins problemes haveu tingut?
Els comptes de 8 anys son els mateixos, els pressupostos estan paralitzats i subrogats a Silla des de 2001. Hem treballat per projectar amb els pressupostos de 2016 el que volem que siga Silla. El major problema ha sigut no tindre diners ni per a tapar el forat de l'avinguda Espioca, no tindre partida suficient en Serveis Socials...
El capital que tenim ara és per a pagar deute, hem hagut d'anar a Diputació, Conselleria... Sabíem el deute que teníem i el problema que hi havia. Però també sé el que ve, i es molt bonic. Anem a pegar-li la volta a Silla
I com és la Silla que volen?
La Silla que volem és bonica, transitable, turística, en feina per oferir a la gent. M'agradaria eixir al carrer i veure a la gent contenta. Tindre una Silla industrial. En definitiva, el que li agradaria a qualsevol alcalde. Un poble on la gent note que estem treballant molt dur per millorar la seua qualitat de vida.
Estava obligat el Partit Socialista a entendre's amb Esquerra Unida, Silla En Democràcia i Compromís?
Al principi si, però ara la relació no pot ser millor. Tinc als millors regidors, no sé si haguera trobat a persones igual de professionals. Tenim molt clar el que volem i tots els punts transcendentals els tractem per eixir mes forts, el nostre èxit es el treball conjunt.
Pensa que algun votant s'ha pogut sentir traït amb aquest quadripartit?
No crec, perquè molts ajuntaments han viscut aquesta situació. Nosaltres vam convidar a tots els equips a formar govern, excepte a España 2000 i al Partit Popular.
No ens agrada parlar d'un quadripartit. Som un equip de govern i volem que ens miren com un conjunt. Moltes opinions poden ser millor que un alcalde amb poder absolut. La gent ja està notant el canvi i encara no hem fet ni el 10% del que tenim pendent.
Estarà la ciutadania preparada per a aquest gran canvi? Quins projectes destaquem?
Si. I si no està preparada, la prepararem. Anem a fer del Carrer Sant Rafael un carrer comercial que ens permetrà dinamitzar el comerç i donar-li bellesa a les entrades del poble. Tenim el projecte de la nova biblioteca apunt, acabarem les obres a la plaça Espanya i iniciarem les de l'interior del funcional. I també remodelarem la plaça per fer-la de vianants. Anem a començar les obres en novembre o desembre i estarà acabada en mig any. Volem renovar Silla.
Una renovació que ha comptat amb l'opinió de la ciutadania
Hem escoltat les seues propostes i estem realitzant-les poc a poc. La transparència es comunicació. Tenim dos enquestes pendents per veure què fem en els casals i què fem amb la setmana de bous a Silla. També hem reforçat els mitjans de comunicació del consistori. Nosaltres apostem per fer comunicació, ser una finestra oberta al carrer i mostrar tot el que fem.
Com són les relacions amb la nova Diputació i el nou equip de Conselleria?
La relació ha canviat molt, ara tenim molt més contacte amb les dues institucions. Ens han deixat decidir quines eren les inversions i dur endavant molts projectes que hagueren sigut impensables tenint en compte els escassos recursos propis que tenim.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona