Política

La CUP nega que hi hagi risc de trencament intern

El portaveu de la formació reitera el rebuig a investir Mas però no descarta sotmetre a l'assemblea una proposta que inclogui el seu nom

Botran retreu als partits no independentistes el seu silenci davant l'atac del PP contra l'autogovern català

La CUP ha negat aquest dimarts que hi hagi risc de trencament intern tot i que hi hagi opinions diferents al voltant de la investidura del president de la Generalitat i ha reiterat el seu rebuig a donar suport a Artur Mas.

El portaveu de la CUP al Parlament, Albert Botran, ha recordat aquesta tarda en una roda de premsa a la cambra que al si de la formació hi ha hagut debats intensos en altres ocasions i ja eren conscients que això passaria arran dels resultats del 27-S. Al seu parer, sortejar-los de manera positiva “enfortirà” l'organització.

Botran ha insistit que des de la CUP han dit des de l'inici que no investirien Mas. Ara bé, quan se li ha preguntat si portarien a votació de l'assemblea una proposta que inclogués el seu nom, s'ha limitat a dir que “correspondrà valorar-ho en el seu moment”.

La CUP critica el silenci d'algusn partits davant els atacs a l'autogovern

El portaveu de la CUP al Parlament, Albert Botran, ha recriminat aquest dimarts als partits no independentistes el seu silenci davant l'atac del PP contra l'autogovern català.

La CUP ha valorat positivament la reacció que ha fet el president en funcions, Artur Mas, però ha trobat a faltar aquesta apel·lació en algunes formacions que també defensen que Catalunya tingui el seu propi autogovern. “Això també és un trencament del pacte, però per la banda de l'Estat”, ha argumentat.

Botran, que ha considerat que les finances de la Generalitat estan intervingudes fa temps, ha remarcat que el nou pas del ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques no és més que l'aplicació de l'article 155 però “fet a càmera lenta”.

Al seu parer, la resposta a aquesta situació només passa per la unilateralitat, però també per no pagar tot aquell deute que no es consideri “il·legítim”.

Segons ell, s'ha utilitzat el fons de liquiditat autonòmic (FLA) “per doblegar l'autogovern de Catalunya” però “també per prioritzar el pagament dels deutes amb la banca”. Per aquest motiu, ha defensat renegociar el deute i no pagar aquell que es consideri il·legítim. Per la CUP, aquest plantejament “no és una extravagància”, sinó que pot ser “l'única manera d'exercir la sobirania”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona