Política

Munté considera que l'Estat busca el “pur escarni” i que el FLA ha d'arribar “sense condicionaments”

La vicepresidenta del Govern en funcions diu que l'Executiu té la “consciència tranquil·la” perquè sempre han complit amb els requisits

La vicepresidenta del Govern en funcions, Neus Munté, ha assegurat aquest dissabte que el govern espanyol “no vol altra cosa que el pur escarni” i que “els diners del FLA han d'arribar sense condicionaments polítics”. En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, Munté ha apuntat que “és molt gros que per rebre aquests diners que surten dels impostos dels catalans s'hagi de patir tant, implorar tant i hàgim de patir la humiliació”. La vicepresidenta ha assegurat que l'Executiu català té la “consciència molt tranquil·la” perquè sempre ha complit amb els requisits del FLA. “Quan veiem que a la vicepresidenta del govern estatal se li escapa el riure sota el nas dient que ‘com que el govern català ha complit finalment els criteris, paguem', això és una doble o triple humiliació”, ha afirmat Munté.

“Nosaltres volem que els farmacèutics cobrin i que ho facin tots els proveïdors”, ha afirmat Munté, que ha recordat que “de sempre” l'Estat ha pagat els proveïdors, i no la Generalitat. Sobre la suspensió de l'article sobre la captació de personal a l'Agència Tributària per part del Tribunal Constitucional, Munté ha dit que això “posa una sèrie d'impediments”, alguns “genèrics” i d'altres “concrets”. “Ens van posant traves, una darrere l'altra, però això no obsta que continuïn vigents i en aplicació altres articles d'aquesta llei i que puguem treballar per salvar els obstacles”, ha afirmat durant l'entrevista a El Suplement. Munté també ha assenyalat la necessitat de la Generalitat de “recaptar impostos propis” per “prioritzar conceptes”, i creu que la problemàtica sorgida arran del FLA aquests darrers dies n'és un exemple.

A més, sobre el projecte d'Hisenda Pròpia, Munté ha explicat que l'executiu ha estudiat “models d'excel·lència” d'àmbit mundial i que han realitzat estudis per saber “cap on podem anar i com s'ha de construir la hisenda”, una de les estructures que el Govern planteja com a “principal”.

Negociacions amb la CUP

En referència a l'assemblea que la CUP celebra diumenge per decidir la posició de la formació sobre la investidura de Mas, Munté ha manifestat que espera que hi hagi “moviment” un cop celebrada. La vicepresidenta -que ha insistit en el fet que el seu candidat és l'actual president de la Generalitat en funcions, Artur Mas-, ha apuntat que, personalment, “tant és estar al davant, al mig, com al darrere” i que no s'ha plantejat “en cap moment” estar al capdavant.

Munté també considera que es necessita un govern que pugui avançar amb el full de ruta i que l'episodi amb el pagament del FLA “denota que no podem deixar cap escletxa al respecte”. A més, la vicepresidenta ha recordat que Mas, que va afirmar que es retiraria 18 mesos després de les eleccions del 27-S, va fer un “oferiment generós” i que la seva promesa és “amb el benentès que en 18 mesos es pugui avançar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona