Política

Obliguen a treure l'estelada de l'ajuntament de Celrà

La junta electoral va remetre ahir al consistori un requeriment en què li dóna 24 hores per retirar-la

Avui, acte de suport als càrrecs electes catalans per la moció a favor de la declaració del Parlament

L'Ajuntament de Celrà va rebre ahir un requeriment de la junta electoral de la zona de Girona en què s'insta l'alcalde, Dani Cornellà (CUP), a fer treure l'estelada que hi ha davant la casa consistorial. En la notificació donen vint-i-quatre hores per retirar-la. En cas que no es tregui l'ensenya independentista, la junta electoral avisa que es donarà l'ordre a les forces de seguretat que l'enretirin. El consistori té l'opció, però, de recórrer contra l'acord de la junta electoral en un termini de vint-i-quatre hores des de l'avís.

No la trauran

El requeriment és l'acord que ha pres la junta després de la denúncia que el partit Unidos por la Solidaridad Internacional (Unidos SI) –que no es presenta a la demarcació de Girona– ha fet dins del període electoral. Tot i així, i en sintonia amb el que ja va anunciar el govern de Celrà quan van ser requerits per l'Audiencia Nacional a presentar els documents per a l'aprovació al ple d'una moció de suport al Parlament, Cornellà diu que no pensen treure-la. L'alcalde, amb el suport dels regidors del ple de Celrà, va dir que, en consonància amb la declaració del Parlament, ells es donaven per desconnectats de l'Estat espanyol i les seves institucions. La justificació que dóna la junta electoral per haver arribat a l'acord de requerir el consistori remet a una resolució de la Junta Electoral Central del 10 de setembre, en què rebutjaven un recurs de l'Ajuntament d'Alcarràs, al qual van obligar, també, a retirar l'estelada. La resolució remarca que “durant els períodes electorals els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política” i que, per tant, han de retirar d'edificis públics i locals electorals les ensenyes “que es puguin considerar partidistes”, instal·lades durant o abans dels períodes electorals. L'estelada està a l'edifici, que, però, no serà local electoral el dia de les eleccions.

Acte de suport

D'altra banda, el municipi de Celrà –en concret, l'edifici de l'ateneu– serà el marc avui al migdia d'un acte de suport a tots els càrrecs electes que van aprovar en els plens mocions de suport a la declaració de desconnexió de l'Estat feta pel Parlament i que han estat denunciats per l'Audiencia Nacional. Hi està prevista l'assistència d'alcaldes i regidors de Girona, Igualada, Sant Cugat del Vallès i la Seu d'Urgell; diputats de la CUP, representants del secretariat nacional, i d'altres partits i organitzacions independentistes.

LA DATA

02.12.15
va rebre l'avís
l'Ajuntament de Celrà que s'investigaria la moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona