Política

Un menor agredeix Rajoy en un passeig per Pontevedra

El jove, de 17 anys, va donar un fort cop de puny al president espanyol, que estava saludant un grup de vianants

L'atac va generar una onada de solidaritat de tots els partits amb el candidat del PP

Accidentat passeig de campanya de Mariano Rajoy pels carrers de la seva ciutat, Pontevedra. Pels volts de les sis de la tarda, el candidat del PP es trobava en una cèntrica plaça de la capital gallega, envoltat per un nombrós grup de veïns que volia saludar-lo i fer-s'hi fotografies, quan un jove de 17 anys que es trobava just al seu costat, aparentment escoltant la conversa del president espanyol amb els vianants, li va donar un fort cop de puny a la cara. Els fets podrien ser constitutius d'un delicte d'atemptat a l'autoritat i l'agressor podria acabar en un centre de menors.

L'acció va provocar una onada de solidaritat amb el dirigent. Tots els partits que concorren al 20-D i també els seus candidats rivals van mostrar el seu suport a Rajoy. Des d'un míting a Múrcia, Pedro Sánchez condemnava els fets, i Pablo Iglesias i Albert Rivera van enviar a Rajoy missatges en què s'interessaven pel seu estat.

L'equip de seguretat que acompanya el cap de l'executiu va poder reduir de seguida l'agressor, que, segons fons del PP, va intentar oposar resistència colpejant també un dels agents. Finalment el van emmanillar i se'l van endur a comissaria. Fons policials asseguraven que l'agressor es va declarar “molt content” de l'acció i va afirmar que era conseqüència de les retallades i la corrupció. En el moment de la detenció un reduït grup de persones que es trobaven al carrer el van acomiadar victorejant-lo, mentre ell els saludava satisfet, segons testimonis presencials.

Altres fonts el van assenyalar com un jove de família benestant, molt problemàtic a l'escola, que es presentava a ell mateix com “antifeixista” i que està vinculat a Mocidade Granate, un grup d'ultres del club de futbol de Pontevedra, que anit es desvinculava de l'acció.

Dins de la seva campanya de proximitat, Rajoy ha visitat pobles i recorregut els carrers més cèntrics de les ciutats per donar-se banys de multituds, i ahir li tocava Galícia, incloent-hi Pontevedra, la seva ciutat de referència. Després de l'ensurt inicial, Rajoy i la seva comitiva –de la qual també formaven part la ministra Ana Pastor i el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo– van voler continuar el passeig. Immediatament, però, els serveis d'escorta van decidir traslladar-los a la Corunya, on es va celebrar l'últim acte de campanya de la jornada. Rajoy va arribar al recinte sense ulleres, ja que del fort cop que va rebre li van caure a terra i van quedar força malmeses. I en el seu rostre envermellit es podien apreciar encara el signes de l'agressió. Des del seu compte de Twitter, però, assegurava que es trobava bé i agraïa les mostres de solidaritat rebudes.

LES FRASES

Sempre he defensat governs estables i legislatures estables. No avui, ho he fet sempre
Mariano Rajoy
president del govern espanyol

LA FRASE

Amb els partits que no creuen en Espanya el PP no té res a parlar sobre possibles pactes de futur
Jorge Fernández Díaz
ministre d'interior
Defraudaríem a la gent si seguíssim defensant un model d'Espanya del PP o del PSOE
Albert Rivera
candidat de ciutadans
Agraeixo de tot cor les mostres d'afecte i solidaritat que m'esteu fent arribar. Seguim treballant
Mariano Rajoy
president del govern espanyol

El PP comença a pressionar C's amb els pactes

M. Oliva

Posar-se la bena abans de la ferida. Davant uns pronòstics preelectorals embogits que l'únic que deixen clar és que el PP pot guanyar el 20-D però quedant lluny de la majoria absoluta, Rajoy ha començat a expressar que el seu objectiu és tenir un govern “estable” i això suposaria que els eventuals socis s'haurien d'implicar més enllà de la investidura. Si bé en cap moment ha verbalitzat el seu nom, els escollits serien Ciutadans. Això sí, després que dimarts suggerís que els d'Albert Rivera haurien de garantir aquesta estabilitat pel bon funcionament de l'economia, ahir semblava adonar-se que havia parlat massa i, en una entrevista a la Cadena Ser, es negava a especular sobre pactes de futur adduint que abans del 20-D “tots els partits” estan en “empat a zero”. De totes maneres, insistia que li agradaria poder governar amb la tranquil·litat dels últims quatre anys. El candidat popular va decidir tallar el debat fins al dia 21, després que Rivera reiterés que en cap cas no donarà suport ni a un govern del PP ni a un del PSOE. “Als que es fan càbales amb pactes i no pactes, el missatge és clar: no volem que segueixin els mateixos”, replicava ahir Rivera davant el repte de Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia