Política

Unió encara la renovació i farà el congrés a l'abril

La direcció començarà els tràmits el gener en un consell nacional

Unes noves eleccions modificarien el calendari

Unió ja ha posat data a la renovació del partit. El 16 d'abril durà a terme el congrés que haurà de dissenyar la ruta a seguir i designar-ne els responsables després que el 20-D hagi esborrat el partit, ara també, del Congrés dels Diputats.

Haurà de ser el consell nacional el que aprovi aquesta data, per la qual cosa el comitè de govern va acordar ahir convocar aquest òrgan de direcció el 16 de gener. Aquest va ser el primer acord de la direcció del partit l'endemà de saber-se els resultats de les eleccions espanyoles, que han deixat la formació socialcristiana en una situació molt difícil.

La data de gener no és gratuïta. El secretari general, Ramon Espadaler, vol anar per feina al més aviat possible, però també admet que unes possibles eleccions al març si no hi ha acord entre Junts pel Sí i la CUP complicarà el calendari. Si tenen lloc els comicis, el congrés s'ajornaria i el consell nacional de gener es dedicaria a organitzar la nova campanya electoral. Un escenari que, segons el dirigent, genera molta “preocupació”, i més després de constatar “les condicions” que la CUP posa per a pacte i a les quals ahir es va aferrar l'esquerra independentista després de saber-se els resultats de diumenge.

Quant al paper del president del partit, Josep Antoni Duran i Lleida, Espadaler va assegurar que ningú de la direcció va demanar-ne ahir la dimissió. “Ara no és el moment de fer aquest pas endavant”, va afirmar. Duran ja va avançar la nit de les eleccions que la seva intenció és portar el partit fins al congrés. Un altre tema polèmic que deixen els resultats és la situació econòmica del partit després de perdre les subvencions que hauria rebut si hagués entrat al Congrés i al Parlament. “Només fa 24 hores que hem guardat les urnes”, es va exclamar el dirigent. I com Duran, Espadaler també està convençut que el partit té un espai dins el “catalanisme centrat”. “Una altra cosa és que no hàgim sabut explicar-nos prou bé”, va lamentar amb referència a les mesures socials que portaven en el programa i a la defensa del dret de decidir que volen recuperar. Idees que el partit defensarà enfront d'aquells que com la nit de diumenge es van dedicar a trencar els vidres de la porta de la seu, va denunciar Espadaler.

LA FRASE

No ens sentim derrotats, ens poden trencar els vidres de la seu però no ens trencaran les idees
Ramon Espadaler
secretari general d'unió


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona