Política

L'alcalde de Querol envia un lot de Nadal als avis amb Chivas Regal 12 Anys

El consistori destina més de 6.000 euros a obsequis per a la gent gran del municipi

L'oposició demana explicacions per uns lots amb molt d'alcohol

Una ampolla de whisky Chivas Regal 12 Anys, un parell d'etiquetes de Rioja i altres vins i caves formen part de la vintena de productes que completen el lot de Nadal que l'alcalde de Querol, Miguel Uroz, ha enviat als veïns del municipi de més de 65 anys. Formatges, embotits, torrons, neules i fins i tot una bossa amb gominoles fan que cadascun dels lots pugi a 59 euros. Tenint en compte que la població jubilada del municipi supera el centenar de persones, això significa que aquest petit municipi de l'Alt Camp, de poc més de 500 habitants, ha destinat més de 6.000 euros del pressupost a aquests obsequis.

En la seva anterior etapa com a alcalde, fa deu anys, Uroz ja va instaurar la tradició de fer un petit lot de Nadal a les persones de més de 65 anys del municipi que pujava a uns 20 euros. Els posteriors equips de govern de l'Ajuntament ho van mantenir, però enguany, amb la seva tornada a l'alcaldia, Uroz ha llançat la casa per la finestra. A més, en el cas dels regidors, el lot es completava amb un pernil ibèric força car.

En el ple de l'Ajuntament de Querol celebrat ahir, l'oposició va demanar explicacions a l'equip de govern. No tant per la despesa, que també, sinó per la gran quantitat de begudes alcohòliques que conté el “detall” de Nadal per al col·lectiu de la gent gran del municipi.

“Han reconegut en el ple que havia estat un error”, afirma Jordi Pijoan, cap de l'oposició. Tot i això, Pijoan assenyala que la decisió de fer aquesta despesa i de determinar el contingut del lot es va prendre en la junta de govern i, per tant, “n'eren plenament conscients”.

Uroz aconsegueix el suport del PSC per aprovar la sortida de l'AMI

L'objectiu de l'alcalde de Querol de desvincular el seu ajuntament de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) es va acomplir en el ple celebrat ahir gràcies al vot favorable de la regidora del PSC que va donar suport al seu grup de govern. Uroz ja ho va intentar fa un parell de mesos, però en aquella ocasió l'edil socialista es va abstenir i hi va haver un empat entre els tres regidors de la formació de l'alcalde, del Grup Independent per Querol (GIPQ-FIC), i els tres regidors de la Coalició d'Independents per Querol (CIQ).

En les seves primeres actuacions com a batlle independent, Uroz ja es va significar per la seva actitud bel·ligerant fent retirar l'estelada que hi havia a l'entrada del nucli de Querol. També va ser significatiu el retorn de la bandera espanyola al balcó de l'ajuntament, mentre la senyera quedava “casualment” sempre cargolada al pal d'on penjava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona