Política

C's avisa el PSOE que no firmarà un acord “a qualsevol preu”

José Manuel Villegas explica que hi ha “avenços” però que si no s'arriba a un “acord global, no hi haurà acord”

El vicesecretari general de la formació insisteix que no donaran cap mena de suport a un acord dels socialistes amb Podem

El vicesecretari general de Ciutadans (C's), José Manuel Villegas, ha manifestat aquest diumenge que hi ha “avenços” en les negociacions amb el PSOE per formar govern. Això no obstant, ha avisat que la seva formació que el seu partit “no signarà un acord a qualsevol preu”.

“Si no s'arriba a un acord global, no hi haurà acord”, ha indicat Villegas en roda de premsa després de l'executiva nacional de C's. Segons ell, “existeixen avenços” però encara hi ha “temes importants pendents”.

“A Ciutadans esperem realment arribar a un nou acord i, en cas que es produeixi, després hi hagi lleialtat i bona fe per part dels socialistes”, ha demanat.

En aquest sentit, ha assenyalat que estaran “atents” a la reunió a quatre de PSOE, Podem, IU i Compromís d'aquest dilluns per si “sorgeix res que es contradigui amb el nostre acord”. Segons ell, no es tracta d'“estar vigilants” sinó d'assegurar-se que el PSOE “sigui coherent amb allò que ha signat”.

El dirigent de C's la lamentat que Podem hagi “vetat el diàleg entre PSOE i Ciutadans”. Ha assegurat que Ciutadans no vetarà cap altre partit, però ha puntualitzat que “si el PSOE pacta amb Podem o la seva amalgama, no hi haurà possibilitat que C's participi, ni amb una abstenció, en un acord”, ja que existeix un “abisme programàtic” amb la formació de Pablo Iglesias en “qüestions fonamentals”.

Sobre les declaracions de Rajoy, ha replicat que el que fa C's és “treballar molt” i “si a això, els que han renunciat a responsabilitats, ho anomenen postureig, cadascú és molt lliure d'utilitzar els adjectius que vulgui.

Villegas demanat “deixar de pensar que estem en campanya” com, segons ell, “fan alguns” i ha afirmat que “ara la tasca fonamental” de tots els partits hauria de ser arribar a un acord perquè hi hagi “un govern reformista que aporti solucions als problemes dels espanyols”.

Al seu parer, Rajoy ha “llençat la tovallola” i no fa cap esforç perquè hi hagi govern. Amb tot, ha garantit que a començament de la propera setmana es reuniran amb el PP, ja que creuen que “aquest canal s'ha de mantenir obert”. Convidarem el PP a participar d'alguna manera en aquest acord per poder arribar als acords programàtics que considerem imprescindibles”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

França convida Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona
dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona